– Denne boken trengte jeg for fem år siden, i går, i dag og i morgen

Familie, helse og livsstilSelvutvikling– Denne boken trengte jeg for fem år siden, i går, i dag og i morgen

Halvveis selvhjelpsbok, halvveis kalender. Snilleguccis tidløse planlegger er kanskje akkurat det du trenger for å bli en litt mer velfungerende person i 2021.

Estimert lesetid 4min
snilleguccis prosjekt: Å hjelpe folk til å få en bedre hverdag med fortløpende råd og veiledning. (Foto: Maria Sanni)

Denne boken trengte jeg for fem år siden, i går, i dag og i morgen. Tusen takk for at nettopp du minnet meg på at jeg fortjener å være på et bedre sted enn der jeg er nå, skriver en av følgerne til @snillegucci.

En annen følger skriver:

Sa til mamma at jeg ønsker meg boken din til jul, endte opp meg å kjøpe den selv for klarte ikke å vente. når jeg viste hun den lo hun og hentet en som hun også hadde kjøpt, skriver en av følgerne til snillegucci etter å ha kjøpt snillegucci- lev ditt beste liv.

Tilbakemeldingene strømmer på til den populære influenseren @snillegucci, og bøkene går ut som varmt hvetebrød fra bokhandlerne.

En usynlig bestselger

Kristiane Aateigen har mange fans, og fått mange nye fans etter at hun ga ut boka snillegucci – lev ditt beste liv. Dette er nemlig en smart blanding av en selvhjelpsbok og en planlegger.

Formatet på boka er grunnen til at denne ikke er synlig på bestselgerlisten. Der er det nemlig faste kriterier for å være – og ettersom det er en planleggingsdel i boka, faller den utenfor.

Nå er dette en av de bøkene det selges mest av fra Cappelen Damm. Hele fire opplag har det blitt de første ukene, og 12000 bøker trykket.

Det er Kristiane Aateigen står bak profilen @snillegucci – en profil som gir gode tips og råd til følgerne sine. Det handler om å endre vaner og rutiner, mestre stress og å oppnå personlige mål.

Det strømmer inn med tilbakemeldinger til snillegucci etter at boka ble lagt ut for salg. Nå trykkes fjerde opplag.

Slik bruker du planleggeren

Boken er delt opp i tolv kapitler, ett kapittel for hver måned. Du kan starte når som helst, den følger ikke kalenderåret.

Planleggeren er bygget opp slik at du kan selv fylle inn dato og skrive egne notater, eller tegne for den saks skyld. Boken har også sider til egne notater, oppgaver og lister.

Bruk boka og følg snillegucci på Instagram samtidig

– Man får mest mulig ut av den hvis man leser gjennom hele til å begynne med, og deretter fokuserer på å forbedre det som er månedens tema. Man burde ikke bare lese tipsene én gang, men repetere dem til de blir en del av hverdagen. På Instagram kommer jeg til å poste innhold om den aktuelle måneden vi befinner oss i, så på den måten kan man få med seg mye tilleggsinformasjon, forklarer Kristiane.

I et intervju gjort av Ringerikets blad utyper hun:

– En ting er å kjøpe en bok og bli overlatt til seg selv. Jeg tror folk trenger litt drahjelp. Nå blir ensomhet den nye pandemien. Et av målene mine er at folk skal takle omstendighetene nå, og at vi blir en gruppe som gjør det sammen.

Noen venner har løsningen på «alt»

Noen venner er virkelig verdt å lytte til. Og Kristiane Aateigen ble en sånn venn for mange. Det var også utgangspunktet for hele profilen på Instagram.

– Grunnen til at jeg startet @snillegucci var fordi de rundt meg syntes jeg kom med mange gode tips og triks i hverdagen. Jeg tenke «jøss, vet ikke alle dette?», og siden februar 2017 har jeg postet ting jeg kan, mener noe om, eller lærer.

Selv har Kristiane en bachelor i anvendt datateknologi, i tillegg til en bachelor i journalistikk. Og i boken bruker hun fagkunnskap hun har tilegnet seg, og de personlige erfaringene hun har gjort seg. Boken er ment som en inspirasjon til alle som ønsker å endre livet sitt til det bedre.

En motivert leser av «snillegucci – lev ditt beste liv»