Lege med bestselgeren «Pulskuren»: – Jeg har gjort alle feilene i boken

I Norge selges det rundt 200 000 pulsklokker årlig. Lege Torkil Færø har skrevet bestselgeren som viser hvordan klokken kan brukes til å stresse mindre og få mer energi.

Estimert lesetid 2min

Pulslegen Torkil Færø har siden januar ligget på bestselgerlisten hos bokhandlene med boken sin Pulskuren. I boken lærer du blant annet om hvorfor du blir småsyk hele tiden, hvordan du kan få energien tilbake og hva alkohol egentlig gjør med kroppen.

I vår kom han på Boktips LIVE og utbroderte om tipsene i boken, se hele intervjuet øverst i saken.

– Vi har en slags fartsmåler på stresset vårt

Mange av de sykdommene som behandles på legekontoret er utløst av stress. I Norge selges det rundt 200 000 pulsklokker årlig. Likevel er det mange som ikke vet hva klokkene kan avsløre om helsen til vedkommende.

– Vi har pulsklokker som klarer å måle stressnivået vårt, og denne stressbalansen er en av de mange utløsende faktorene for mange av de sykdommene vi behandler på legekontoret, sier Færø.

– Alkohol er den som virkelig knekker søvnen

Det pulsklokken måler er ikke tallet i seg selv, men pulsvariasjon. Vanligvis slår hjertet litt raskere på innpust og slapper av på utpust. Derimot når vi er stresset slår hjertet jevnt og uten å slappe av. Pulsklokken registrerer også kvaliteten av søvnen, som påvirkes av en rekke faktorer.

– Dårlig søvn kan ofte skyldes at du kanskje spiser for sent, du har trent for sent eller drukket alkohol.

Har selv gjort alle feilene i boken

Torkil Færø sier selv at han aldri hadde trodd at han skulle skrive en slik bok. For ti år siden gjorde han selv alle feilene i boken. Da faren hans døde, skjønte han at han måtte ta grep.

– Om ikke jeg tar noen grep, så lever ikke jeg mer enn maks 25 år til, sier Færø i intervjuet.

Legen begynte å snu en hver stein i livet sitt for å finne ut hvordan han kunne leve så lenge som mulig, og så bra som mulig. I Pulskuren er det også over 200 testpersoner som også deler sine erfaringer sammen med Færø.

Bestselgeren Pulskuren kan du bestille hjem her.