Fem Sarah Jio-bøker du må få med deg

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerFem Sarah Jio-bøker du må få med deg

Sarah Jio har solgt over en halv million bøker her til lands, og er nå ute med sin 11. roman, «Kjærlig hilsen fra London». 28. april kan du dessuten møte henne på feelgood-festkveld på Grand Hotel i Oslo. Her har vi har valgt ut fem romaner av bestselgerforfatteren.

Estimert lesetid 6min
Foto av forfatter Sarah Jio
Sarah Jio skriver herlige feelgood-bøker fulle av drama, spenning og kjærlighet. Nå lanseres hennes 11. roman «Kjærlig hilsen fra London» i Norge, USA og en rekke andre land. (Foto: Rebecca Ellison)

Amerikanske Sarah Jio er elsket av mange for sine medrivende og vakre romaner, som alle er blitt bestselgere i USA. Bøkene hennes utgis i 30 land, bare i Norge har hun solgt over 500 000, og på verdensbasis selger hun i millioner.

Jio har vært i Norge flere ganger, og i slutten av april er vi så heldige å få besøk av henne igjen.

Da er det nemlig duket for feelgood-festkveld på Grand Hotel i Oslo, med god stemning, bobler i glassene og forfatterstjernene Sarah Jio, Sofia Lundberg, Simona Ahrnstedt og ferske Jorid Mathiassen på scenen med Kari Birkeland.

Billettene er gratis, så det er bare booke og begynne å glede seg!

NB! Selv om arrangementet er gratis, må du melde deg på og ha billett.

Fem av Sarah Jios beste romaner

Blant Sarah Jios 11 romaner har vi her plukket ut fem av de beste. Skaff deg et par av disse, så er påskens koselesing i boks.

Kjærlig hilsen fra London

I Sarah Jios nye, hjertevarme Kjærlig hilsen fra London møter vi en ung bibliotekar som arver en bokhandel fra sin mor, som hun ikke har sett på flere år.

Da Valentina var tenåring, flyttet moren Eloise helt plutselig tilbake sin hjemby London, og lot en sønderknust Val bli igjen i USA sammen med faren. Nå er Valentina nyskilt og i trettiårene – og hun har fremdeles ikke kommet helt over morens svik.

Skjebnen spiller henne et bittersøtt puss da Val får høre at moren er død, og at hun har arvet en bokhandel i Primrose Hill i London. Selv om hun sørger over tapet av moren, blir hun enda mer bestemt på å finne ut mer om morens liv, og hun forlater trygge Seattle for å starte et nytt liv i London.

Valentina forelsker seg i leiligheten og bokhandelen hun har arvet. Da hun oppdager at bokhandelen er i ferd med å gå konkurs, bretter hun opp ermene og bestemmer seg for å gjøre det hun kan for å redde den. For i bøkenes verden finner hun kanskje ut hvorfor moren reiste fra henne, og hvorfor hun ikke ga lyd fra seg på 15 år.

Kjøp Kjærlig hilsen fra London som e-bok her

Den siste Kamelia

Den siste kamelia er virkelig en herlig forundringspakke til feelgood-leseren – med kjærlighet, historisk drama og spenning river Sarah Jio deg med fra start til slutt. Her er engelske gods, sjeldne, vakre blomster, mørke hemmeligheter og avsløringer. At boka passer perfekt for Downton Abbey-fans er nesten unødvendig å tilføye.

Andre verdenskrig nærmer seg slutten, og det siste kjente eksemplaret av en kameliaplante ved navn Middlebury Pink holdes skjult på et engelsk gods. Flora, en amerikansk amatørgartner, bosetter seg på godset for å få tak i den sjeldne blomsten. Jakten på den unike planten fører til at Flora oppdager både kjærlighet og en serie kriminelle handlinger.

Mer enn et halvt århundre senere flytter landskapsarkitekten Addison inn på godset. Addison blir fullstendig overveldet av den fantastiske blomsterhagen – full av kamelia – som ligger bak huset. Her finner hun også den gamle dagboken til en gartner som har bodd på eiendommen. Men når hun begynner å lese, oppdager hun fort at dagboken skjuler noen mørke hemmeligheter. Og hvis den overhengende faren som Flora sto ovenfor fremdeles eksisterer, kan Addison gå samme skjebne i møte?

Kjøp Den siste kamelia som e-bok her

Alle blomstene i Paris

Alle blomstene i Paris gikk rett til topps på bestselgerlista da den utkom i pocket. Kanskje ikke så rart, ettersom det er en vakker roman som har klare likhetstrekk med Lucinda Rileys suksess-romaner. Den foregår over to tidsplan og skildrer to kvinner skilt av tiden. De forenes gjennom byen Paris, deres kjærlighet til familien og et gammelt mysterium.

Caroline våkner opp på et sykehus i Paris uten å huske noen. Hun får vite at hun har levd alene i en stor leilighet i Rue Cler. Sakte begynner hukommelsen å vende tilbake, og hun har vage minner om en mann og et lite barn. Et gryende vennskap med en kokk på en restaurant i nærheten får tankene bort fra fortiden.

I det nazi-okkuperte Paris forsøker den unge enken Céline å skape et nytt liv. Hun jobber i farens blomsterbutikk og håper å finne kjærligheten på ny. Så oppdager en tysk offiser hennes jødiske bakgrunn, og Céline blir tvunget til å spille et farlig spill. Når hennes verste frykt blir virkelig, må hun slåss for å redde den personen hun elsker mest: datteren.

Kjøp Alle blomstene i Paris som e-bok her

Frost i mai

Frost i mai var den første Sarah Jio-romanen som kom ut i innbundet utgave på norsk i 2013. Den gikk rett inn på New York Times bestselgerliste. Også denne romanen foregår på to tidsplan med nesten 80 års mellomrom. Handlingen utspiller seg i Sarah Jios hjemby Seattle.

Seattle 1933. Alenemor Vera Ray sier god natt til sønnen Daniel på tre år og går på nattskift på hotellet. I løpet av natten blir det snøstorm og når Vera endelig kommer seg hjem, er Daniel forsvunnet. Alle spor er dekket av snøen, men hun finner bamsen hans på gaten utenfor huset.

Seattle 2010. Journalist Claire Aldridge skal skrive om snøstormen som raser over byen i begynnelsen av mai, og se den i sammenheng med den tilsvarende stormen nesten åtti år tidligere. Hun kommer over saken med den forsvunnede gutten, og blir nærmest besatt av et ønske om å løse den. Samtidig finner hun ut at det er en uventet forbindelse mellom henne selv og Vera.

Kjøp Frost i mai som e-bok her

For evig

For evig (2017) er et lidenskapelig kjærlighetsdrama. Der møter vi Kailey. Hun har en god jobb og er forlovet med Ryan, en mann som tilsynelatende er perfekt på alle vis. Idet hun skal forlate restauranten etter en romantisk middag med Ryan, får hun øye på en hjemløs mann på fortauet. Hun går bort til ham for å gi ham posen med restene etter middagen, og får sjokk når hun møter blikket hans: Det er Cade, hennes livs store kjærlighet, han som en dag bare forsvant ut av livet hennes uten å etterlate seg et eneste spor.

Stakkaren på gata er kun en blek kopi av hennes tidligere kjæreste, og det er ingen tvil om at noe har skjedd med ham mentalt. I løpet av de neste ukene hjelper hun ham til å forsøke å komme til hektene igjen, noe hun holder hemmelig for Ryan. Etter hvert som tiden går, innser hun at hun er nødt til å bestemme seg hvor hva – og hvem – hun vil ha.

Kjøp For evig som e-bok her