«Kjærlighetens ansikt» av Sarah Jio gir deg tilbake troen på kjærligheten

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Kjærlighetens ansikt» av Sarah Jio gir deg tilbake troen på kjærligheten

Hvorfor er det så vanskelig å finne kjærligheten? I «Kjærlighetens ansikt» av norgesvenn Sarah Jio får den håpløse romantikeren Jane på 29 år et mystisk oppdrag, med potensielt fatale konsekvenser.

Estimert lesetid 3min
Omslag for Kjærlighetens ansikt av Sarah Jio
I den ultimate Valentine’s-boka «Kjærlighetens ansikt» må hovedkarakteren Jane dra på jakt etter de seks ulike formene for kjærlighet som finnes. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Amerikanske Sarah Jio står bak en rekke bestselgende kjærlighetsromaner, utgis i 27 land, og har en stor leserskare her til lands. Nå er hun klar med sin tiende bok på norsk, Kjærlighetens ansikt.

Kjærlighetens ansikt ble skrevet da Jio selv gikk igjennom en utfordrende og smertefull periode i livet, og forsøkte å finne igjen troen på kjærligheten. Hun begynte å tenke på hvor fantastisk det ville være å faktisk kunne se kjærlighet på en bestemt måte.

Et mystisk gratulasjonskort

Det er akkurat det Jane, hovedkarakteren i Kjærlighetens ansikt, kan Hun jobber i blomsterbutikk og er ekspert på å lage vakre buketter, men har desto vanskeligere for å velge riktige menn. Derimot har hun altså en helt spesiell gave, nemlig en evne til å se ekte kjærlighet. Derfor forblir hun en håpløs romantiker.

På sin 29-årsdag mottar Jane et mystisk gratulasjonskort hvor det står at hun må finne de seks ulike formene for kjærlighet som finnes før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser. Når Jane faller for en forsker som ikke tror på kjærligheten, frykter hun at skjebnen hennes er beseglet.

Booklist skriver om boka: «En vidunderlig bok full av herlige personer. […] en sjarmerende reise inn i livene til folk som prøver å finne kjærlighetens vei, bare for å ende opp på et helt annet sted enn de trodde ved reisens slutt.»

Inspirert av Love Actually og «The Look of Love»

Til Boktips forteller Sarah Jio at hun lot seg inspirere av både fortellerteknikken i filmen Love Actually – hvor flere historier etter hvert veves sammen – og teksten i sangen «The Look of Love» under arbeidet med Kjærlighetens ansikt.

I tillegg synes hun det er interessant å studerte par i smug, blant annet på kafé, og hun lot seg fascinere av de mange formene for kjærlighet som kom frem mellom menneskene hun betraktet. Les hele intervjuet her!

Kjærlighetens ansikt er en morsom, finurlig utforskning av romantikk og vennskap […] en veldig underholdende leseopplevelse.

Daily News

Kjærligheten med stor K

I sin mer vitenskapsbaserte research fant Jio ut at kjærlighet faktisk er flere typer følelser, og at det finnes hele seks ulike former for kjærlighet. Noen er lidenskapelige og intense, andre er sjalu og flyktige i sin måte å elske på.

Kjærlighetsformene har navn som Agape, Pragma, Eros og Ludus, og den virkelig store Kjærligheten, med stor K, «the big, epic and beautiful love», omfavner alle de seks ulike variantene.

I boka har Jio knyttet de ulike nyansene av kjærlighet til forskjellige karakterer, for å se hvordan livene til karakterene utfoldet seg i en fortelling. Kanskje er Kjærlighetens ansikt den ultimate Valentine’s-boka?