Et engelsk gods på 1940-tallet, sjeldne blomster og mørke hemmeligheter – Sarah Jio river oss med igjen

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerEt engelsk gods på 1940-tallet, sjeldne blomster og mørke hemmeligheter – Sarah Jio river oss med igjen

Downton Abbey-fan? Se hit!

Estimert lesetid 2min
Foto av boka "Den siste kamelia" av Sarah Jio som ligger på et bord
I «Den siste kamelia» serverer feelgood-favoritt Sarah Jio leserne en ordentlig forundringspakke. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Amerikanske Sarah Jio er elsket av mange for sine medrivende og vakre romaner, som alle er blitt bestselgere i USA. Bøkene hennes utgis i 27 land, og på verdensbasis selger hun i millioner. De siste årene har hun for alvor også fått fotfeste blant norske lesere. Da pocketutgaven av hennes forrige bok, Alle blomstene i Paris, utkom i vår, suste den rett inn på førsteplass på pocketlista.

Nå er Sarah Jio klar med sin 11. roman på norsk. Den siste kamelia er virkelig en herlig forundringspakke til feelgood-leseren – kjærlighet, historisk drama og spenning river deg med fra start til slutt. Her er engelske gods, sjeldne, vakre blomster, mørke hemmeligheter og avsløringer. At boka passer perfekt for Downton Abbey-fans er nesten unødvendig å tilføye.

Kjøp Den siste kamelia som e-bok her

Historisk drama, kjærlighet og spenning

I Den siste kamelia av Sarah Jio nærmer Andre verdenskrig seg slutten, og det siste kjente eksemplaret av en kameliaplante ved navn Middlebury Pink holdes skjult på et engelsk gods. Flora, en amerikansk amatørgartner, bosetter seg på godset for å få tak i den sjeldne blomsten. Jakten på den unike planten fører til at Flora oppdager både kjærlighet og en serie kriminelle handlinger.

Mer enn et halvt århundre senere flytter landskapsarkitekten Addison inn på godset. Addison blir fullstendig overveldet av den fantastiske blomsterhagen – full av kamelia – som ligger bak huset. Her finner hun også den gamle dagboken til en gartner som har bodd på eiendommen. Men når hun begynner å lese, oppdager hun fort at dagboken skjuler noen mørke hemmeligheter. Og hvis den overhengende faren som Flora sto ovenfor fremdeles eksisterer, kan Addison gå samme skjebne i møte?

En engasjerende fortelling om to generasjoner […] et dypdykk i tilgivelsens kraft.

Booklist om «Den siste kamelia»