«Den siste kamelia»: Historisk drama, kjærlighet og spenning fra feelgood-favoritt Sarah Jio

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Den siste kamelia»: Historisk drama, kjærlighet og spenning fra feelgood-favoritt Sarah Jio

Downton Abbey-fan? Nå er denne godbiten ute i pocket.

Estimert lesetid 2min
Foto av boka "Den siste kamelia" av Sarah Jio
En fantastisk blomsterhage viser seg i «Den siste kamelia» å skjule mørke hemmeligheter. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Amerikanske Sarah Jio er elsket av mange for sine medrivende og vakre romaner, som alle er blitt bestselgere i USA. Bøkene hennes utgis i 27 land, og på verdensbasis selger hun i millioner.

De siste årene har hun for alvor også fått fotfeste blant norske lesere. Da pocketutgaven av hennes forrige bok, Alle blomstene i Paris, utkom, suste den rett inn på førsteplass på pocketlista. Nå er Sarah Jios 11. roman på norsk ute i pocket.

Engelsk gods på 1940-tallet

Ukas feelgood Den siste kamelia er virkelig en herlig forundringspakke til feelgood-leseren – med kjærlighet, historisk drama og spenning river Sarah Jio deg med fra start til slutt. Her er engelske gods, sjeldne, vakre blomster, mørke hemmeligheter og avsløringer. At boka passer perfekt for Downton Abbey-fans er nesten unødvendig å tilføye.

Den siste kamelia av Sarah Jio finnes også som e-bok

Mørke hemmeligheter

Andre verdenskrig nærmer seg slutten, og det siste kjente eksemplaret av en kameliaplante ved navn Middlebury Pink holdes skjult på et engelsk gods. Flora, en amerikansk amatørgartner, bosetter seg på godset for å få tak i den sjeldne blomsten. Jakten på den unike planten fører til at Flora oppdager både kjærlighet og en serie kriminelle handlinger.

En engasjerende fortelling om to generasjoner […] et dypdykk i tilgivelsens kraft.

Booklist om «Den siste kamelia» av Sarah Jio

Mer enn et halvt århundre senere flytter landskapsarkitekten Addison inn på godset. Addison blir fullstendig overveldet av den fantastiske blomsterhagen – full av kamelia – som ligger bak huset. Her finner hun også den gamle dagboken til en gartner som har bodd på eiendommen. Men når hun begynner å lese, oppdager hun fort at dagboken skjuler noen mørke hemmeligheter. Og hvis den overhengende faren som Flora sto ovenfor fremdeles eksisterer, kan Addison gå samme skjebne i møte?