Sommerprat med Sarah Jio

SkjønnlitteraturSommerprat med Sarah Jio

Seattle-jenta beskriver seg selv som en supersosial storbyjente, og er mest komfortabel i høye hæler. Men når det er tid for en ferie bytter hun gledelig ut storbylivet med saltvann og flip flops.

Estimert lesetid 3min

Hvordan er det å være i Oslo?


– Veldig fint, jeg elsker Oslo, det er tredje gang jeg er her nå, så nå føler jeg meg mer hjemme her.

Hva er ditt beste sommerminne?


– Besteforeldrene mine hadde et hus ved stranden hvor jeg pleide å være som barn, så jeg er oppvokst med strand og saltvann. Det har jeg mange gode minner fra.

Trenger du en bok i strandvesken? Hjem til deg er en roman om mot, styrke og evig kjærlighet. Kjøp Hjem til deg på Cappelendamm.no

Hvordan ser en typisk dag ut for Sarah Jio?


– Jeg starter alltid dagen med kaffe. Deretter gjør jeg barna mine klare for dagen. Når det er gjort skifter jeg til treningsklær og tar en løpetur eller gjør Yoga. Etter det går jeg i jobbmodus og sjekker mail og setter meg ned for å skrive. I intense skriveperioder kan jeg «binge» skrive. Da starter jeg dagen med kaffe og så skriver jeg resten av dagen til jeg ikke har noe energi igjen. Det er viktig for meg å holde meg i historien, og ikke falle ut av den.

Hvordan er det å bo i Seattle?


– Seattle er faktisk ikke så ulikt Norge når det kommer til klima. På grunn av været er folk i likhet med nordmenn litt mer reserverte og oppholder seg en del innendørs. Det er mange forfattere og leseglade folk i Seattle. Det er viktig for meg å bo langs kysten. Jeg trenger å ha saltvann i nærheten.


5 kjappe med Sarah Jio:


Storbyliv eller strandliv?

Jeg er en storbyjente.Dra på ferie alene eller i en gruppe?

I en gruppe. Jeg hater å være alene, jeg er supersosial.På stranden eller ved bassenget?

På stranden.Være hjemme eller på reise?

På reise.Grey`s anatomy eller Game of thrones?

Game of thrones.


Favorittferie?


– Jeg elsker julen. Jeg er den typen som hører på julesanger så tidlig som mulig og gleder meg allerede fra oktober.

Favorittdestinasjon?


– Siden jeg er så heldig å ha det yrket jeg har får jeg muligheten til å reise mye, både i forbindelse med jobb og for gøy. Jeg liker å reise til Europa, til steder det er varmt. Jeg var nylig i Mexico og forelsket meg i byen Tulum. Jeg foretrekker å gå i høye hæler, men der gikk jeg barbeint og i flip flops hele tiden. Det er et fredfullt sted. Jeg fikk skrevet mye mens jeg var der.

Hvilke bøker skal du selv lese i sommer?


– Jeg leser mye fra nye forfattere, også av de som ikke har blitt publisert enda. Da jeg selv var ny fikk jeg hjelp av kjente forfattere og ønsker å gjøre det samme for andre. Ellers leser jeg mye ikke fiksjon som research til egen skriving, men You think it i`ll say it er en bok jeg vil ta med meg på stranden.