Bli kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerBli kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie

Har du ennå ikke kastet deg på Lucinda Riley-bølgen? Nå er det kanskje på tide. Bestselgerdronningen ble hyllet av norske anmeldere for «Solsøsteren», det til nå siste tilskuddet til serien «De syv søstre». Og 7. mai kommer den etterlengtede syvende boka «Den savnede søsteren».

Estimert lesetid 7min
Lucinda Riley er født i Irland, og skrev sin første bok som 24-årig. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk og har solgt i over 15 millioner eksemplarer. Serien «De syv søstre» er hennes største suksess til nå. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Lucinda Riley har vært å finne på de norske bestselgerlistene hver eneste uke de siste fire årene. Iblant med mer enn én bok samtidig. Det er ganske unikt! Sist utkomne Solsøsteren er sjette bok ut i serien, og mens det ikke er noen tvil om at norske lesere elsker De syv søstre-serien, ser det ut til at anmelderne også har sluttet seg til fanskaren. NRK omtalte Solsøsteren som «forfriskende original» da den utkom, mens VG belønnet den med en god femmer på terningen.

Tidligere i år kom de seks første bøkene i serien ut i nye pocket-utgaver, og 7. mai kommer endelig den syvende boka, Den savnede søsteren.

Lucinda Riley hilser sine norske lesere og kommer med en liten avsløring om «Den savnede søsteren», som har verdenslansering 7. mai.

Så hvem er egentlig de syv søstrene?

Riley skriver med en oppriktig pasjon for historie og mennesker, og evner å bryte ned selve livets store drama til tablåer av gjenkjennelighet og universell hverdagsetikk. Både boken og serien er en formidabel komposisjon

May Grethe Lerum, NRK

Serien om De syv søstre

De syv søstre refererer til stjernehopen Pleiadene, eller sjustjernene. De er synlige fra nesten overalt i verden, og skinner fra solnedgang til soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

En kveld for mange år siden sto Lucinda Riley hjemme i England og kikket opp på stjernehimmelen. Riley interesserte seg for mytologien rundt stjernehopen, og bestemte seg for å bringe de mytologiske søstrene inn i vår moderne tid. Snart var idéen til serien «De syv søstre» født.

Her finner du alle bøkene i pocket!

Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid. Hun overvinner, ja, jeg innrømmer det, den mest standhaftige skeptiker med sin fortellerglede og fortellerevne.

Guri Hjeltnes, VG

De syv søstre: Maias historie

Serien starter med boka De syv søstre hvor Maia D’Apliése og hennes fem søstre samles i barndomshjemmet Atlantis – et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen – etter at adoptivfaren deres, den mystiske mangemillionæren Pa Salt, er død. Begravelsen har allerede funnet sted, kroppen hans er senket i havet. Han har etterlatt hver søster et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav.

Dette sporet fører Maia på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil, hvor hun begynner å pusle sammen sannheten om sin familie og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio, som levde i Rio på 1920-tallet. I tillegg fletter Lucinda Riley også inn virkelige personer i hver bok, og i De syv søstre møter vi arkitekten Heitor da Silva Costa, mannen bak den kjente Kristusstatuen.

Kjøp De syv søstre som e-bok her

Stormens søster: Allys historie

Serien fortsetter med Allys historie i Stormens søster, der store deler av handlingen er lagt til Norge, landet forfatteren har lengtet til helt siden hun som liten jente fikk en plate med Griegs musikk av faren sin. Derfor føltes det også naturlig at nettopp Edvard Grieg fikk en av hovedrollene i romanen.

Allys spor i jakten på sitt biologiske opphav leder henne altså til Norge, der hun oppdager at hennes egen historie er nært knyttet til historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden, og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, med Griegs berømte musikk.

Kjøp Stormens søster som e-bok her

Skyggesøsteren: Stars historie

Den tredje boken i serien har tittelen Skyggesøsteren. Her følger vi den tredje søsteren, Star, som begynner å lete etter sin arv i Lake District og London på kong Edwards tid – og som etter hvert finner sin egen fremtid i et antikvariat i det moderne London.

I fortidshistorien møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London, der hun dras mellom kjærlighet og forpliktelser overfor familien. Hun blir en brikke i et spill der hun ikke kjenner spillereglene.

Kjøp Skyggesøsteren som e-bok her

Perlesøsteren: CeCes historie

I bok nummer fire, Perlesøsteren, er turen kommet til CeCe, som alltid har følt at hun ikke passer inn. Etter at søsteren Star fant den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Kjøp Perlesøsteren som e-bok her

Månesøsteren: Tiggys historie

Den femte boka i serien har fått tittelen Månesøsteren. Her er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

Kjøp Månesøsteren som e-bok her

Solsøsteren: Electras historie

Den sjette, og til nå sist utkomne, boka i serien er Solsøsteren. Her tas vi med mellom Manhattan og Afrikas praktfulle, vidåpne sletter.

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt – og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av farens dødsfall. I sin fortvilelse tyr hun til alkohol og andre rusmidler. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor …

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker, men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene – helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

Kjøp Solsøsteren som e-bok her

Den savnede søsteren

I den syvende boka, Den savnede søsteren, som utkommer 7. mai, er familien D’Apliése omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren.

Maia og Ally oppdager at det bare finnes to ledetråder: adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. De ber CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården. Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land, både New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland.

Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Kjøp Den savnede søsteren som e-bok her

Alle bøkene i ny pocket finner du her