Bli kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerBli kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie

Serien om De syv søstre har blitt omfavnet av lesere såvel som anmeldere. Les alt om den omfattende bokserien til nylig avdøde Lucinda Riley.

Estimert lesetid 7min
Lucinda Riley rakk å fullføre syv bøker i serien om De syv søstre, før hun gikk bort i kreft alt for tidlig. Familien ventes å komme med en uttalelse om det påbegynte manuset til bok åtte. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Det var en trist dag for familie, venner, forlag og lesere da det ble kjent at De syv søstre-forfatter Lucinda Riley er død etter fire års kamp mot kreften. I sosiale medier har kondolansene strømmet inn, og leserne takker for bøkene hun ga oss.

Serien om De syv søstre har blitt omfavnet av lesere såvel som anmeldere. Riley har vært å finne på de norske bestselgerlistene hver eneste uke de siste fire årene, iblant med mer enn én bok samtidig. Det er ganske unikt! Som Guri Hjeltnes i VG skrev: «Få behersker denne sjangeren som Riley.»

Sist utkomne Den savnede søsteren er syvende bok ut i serien, og ved lansering annonserte Riley overraskende at det skulle komme en åttende bok. Hun var godt i gang med manuset da hun døde, og familien vil etterhvert gi beskjed om hvordan de vil forvalte det etterlatte materialet.

Lucinda Riley sendte ut denne hilsenen til sine norske lesere like før «Den savnede søsteren» utkom.

Serien «De syv søstre»

Så hvem er egentlig de syv søstrene? «De syv søstre» refererer til stjernehopen Pleiadene, eller Syvstjernen. De er synlige fra nesten overalt i verden, og skinner fra solnedgang til soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

En kveld for mange år siden sto Lucinda Riley hjemme i England og kikket opp på stjernehimmelen. Riley interesserte seg for mytologien rundt stjernehopen, og bestemte seg for å bringe de mytologiske søstrene inn i vår moderne tid. Snart var idéen til serien «De syv søstre» født.

Her finner du alle bøkene i pocket!

De syv søstre: Maias historie

Serien starter med boka De syv søstre hvor Maia D’Apliése og hennes fem søstre samles i barndomshjemmet Atlantis – et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen – etter at adoptivfaren deres, den mystiske mangemillionæren Pa Salt, er død. Begravelsen har allerede funnet sted, kroppen hans er senket i havet. Han har etterlatt hver søster et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav.

Dette sporet fører Maia på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil, hvor hun begynner å pusle sammen sannheten om sin familie og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio, som levde i Rio på 1920-tallet. I tillegg fletter Lucinda Riley også inn virkelige personer i hver bok, og i De syv søstre møter vi arkitekten Heitor da Silva Costa, mannen bak den kjente Kristusstatuen.

Kjøp De syv søstre som e-bok her

Stormens søster: Allys historie

Serien fortsetter med Allys historie i Stormens søster, der store deler av handlingen er lagt til Norge, landet forfatteren har lengtet til helt siden hun som liten jente fikk en plate med Griegs musikk av faren sin. Derfor føltes det også naturlig at nettopp Edvard Grieg fikk en av hovedrollene i romanen.

Allys spor i jakten på sitt biologiske opphav leder henne altså til Norge, der hun oppdager at hennes egen historie er nært knyttet til historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden, og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, med Griegs berømte musikk.

Kjøp Stormens søster som e-bok her

Skyggesøsteren: Stars historie

Den tredje boken i serien har tittelen Skyggesøsteren. Her følger vi den tredje søsteren, Star, som begynner å lete etter sin arv i Lake District og London på kong Edwards tid – og som etter hvert finner sin egen fremtid i et antikvariat i det moderne London.

I fortidshistorien møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London, der hun dras mellom kjærlighet og forpliktelser overfor familien. Hun blir en brikke i et spill der hun ikke kjenner spillereglene.

Kjøp Skyggesøsteren som e-bok her

Perlesøsteren: CeCes historie

I bok nummer fire, Perlesøsteren, er turen kommet til CeCe, som alltid har følt at hun ikke passer inn. Etter at søsteren Star fant den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Kjøp Perlesøsteren som e-bok her

Månesøsteren: Tiggys historie

Den femte boka i serien har fått tittelen Månesøsteren. Her er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

Kjøp Månesøsteren som e-bok her

Solsøsteren: Electras historie

Den sjette, og til nå sist utkomne, boka i serien er Solsøsteren. Her tas vi med mellom Manhattan og Afrikas praktfulle, vidåpne sletter.

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt – og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av farens dødsfall. I sin fortvilelse tyr hun til alkohol og andre rusmidler. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor …

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker, men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene – helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

Kjøp Solsøsteren som e-bok her

Den savnede søsteren

I den syvende boka, Den savnede søsteren, er familien D’Apliése omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren.

Maia og Ally oppdager at det bare finnes to ledetråder: adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. De ber CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården. Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land, både New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland.

Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Kjøp Den savnede søsteren som e-bok her

De seks første bøkene i ny pocket finner du her