Dobbeltseier til Lucinda Riley

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerDobbeltseier til Lucinda Riley

Lucinda Riley tar bokhøsten med storm og topper i dag både Bokhandlerforeningens bestselgerliste for ny skjønnlitteratur og for pocketbøker. Det er andre gang i år at hun topper begge bestselgerlistene.

Estimert lesetid 4min
Lucinda Riley
Helt siden januar 2016 har en av Lucinda Rileys bøker ligget på bestselgerlistene.

Lucinda Riley har nå snart solgt 800 000 bøker her til lands. I april toppet hun begge bestselgerlistene til Bokhandlerforeningen med Skyggesøsteren på den skjønnlitterære listen og Helenas hemmelighet på pocketlisten. I dag gjentok hun dobbeltseieren. Kjærlighetsbrevet fløy rett til topps på den skjønnlitterære listen, og Skyggesøsteren i ny pocketutgave inntok førsteplassen på pocketlisten.

KJÆRLIGHETSBREVET – EN RILEY-THRILLER


Kjærlighetsbrevet (oversatt av Benedicta Windt-Val) er en typisk Riley-roman med lidenskap, drama og romantikk. Kanskje vil hun få et enda større publikum med denne romanen, for denne gangen er det også flere spenningselementer. Det er nesten så man kan si at «Lucina goes crime».

Handlingen foregår også her over to tidsplan. I nåtid sørger England over den folkekjære skuespilleren Sir James Harris’ død. Den unge journalisten Joanna Haslam skal dekke begravelsen for avisen sin, men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger.

Lucinda Riley
Kjøp «Kjærlighetsbrevet» på cappelendamm.no!

Men hvem er de to elskende og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Joannas nysgjerrighet er vekket og hun begynner å grave i saken. Dette skal vise seg å bli svært farlig, ikke bare for henne selv. Samtidig skjer det noe som får hennes eget hjerte til å banke fortere. Marcus Harris, barnebarnet til James Harris, er nemlig like sjarmerende som han er mystisk… Samme dag som den kjente skuespilleren avgikk ved døden, forsvant også de berømte ravnene som har våket over Tower of London og den engelske kongefamilien i hundrevis av år. Legenden sier at dette er et varsel om monarkiets undergang.

GLASSNØKKELEN TIL STØRST AV ALT


Cappelen Damm har mange flere bøker på bestselgerlistene. Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds Bukkene Bruse begynner på skolen til topps har i hele sommer slåss med Jo Nesbø om førsteplassen på lista for skjønnlitteratur. Den ligger fortsatt på 4. plass. Denne uken ble, romanen som alle snakket om i sommer: Malin Persson Giolitos Størst av alt (oversatt av Monica Carlsen) kåret til Nordens beste krimroman. Så litt senere i høst utdeles den prestisjetunge Glassnøkkelen til Malin Persson Giolito. Størst av alt handler om en skoleskyting i Stockholm og er blitt betegnet som om «Skam» møter Grisham. På dagens bestselgerliste ligger Størst av alt på 10. plass.

YOUTUBER PÅ VEI MOT TOPPEN


I sin andre uke på bestselgerlisten for generell litteratur klatrer Stine Hartmans Randulle og legendene opp til 4. plassen. Det er en bok om hvordan Sander Austad Dale, best kjent som Randulle, ble stjerne på YouTube. I tillegg er Sommerquiz 2017 av Marit O. Bromark fortsatt på listen. Selv om feriequizingen nok er på hell, så har den fortsatt en 10. plass.

SKYGGESØSTEREN NR 1 PÅ POCKETLISTEN


Lucinda Riley topper altså også pocketlisten. I sin andre uke på listen har Skyggesøsteren (oversatt av Benedicta Windt-Val) gått til topps. Riley har enda en tittel til på denne listen. Helenas hemmelighet ligger på 6. plass i sin 19. uke på listen.

Lucinda Riley
Kjøp «Skyggesøsteren» på cappelendamm.no!

Cappelen Damm har mange flere titler på pocketlisten. Denne ukens store snakkis i bokbransjen er at søsteren til Vigdis Hjorth har sluppet ny roman. Desto mer interessant å lese fjorårets mest kritikerroste roman Vigdis Hjorths Arv og miljø som ligger på 3. plass på listen. Lars Kepler er blant Nordens mest populære krimforfattere. Deres Kaninjegeren (oversatt av Henning J. Gundersen) ligger på 5. plass, mens Karin Fossums Hviskeren ligger på 9.plass. 

På 13. plass ligger Bazar forlags Sapiens av Yuval Noah Harari (oversatt av Lene Stokseth). Det er en utrolig fengende historie om menneskehetens historie som har vært en bestselger over hele verden.

2. PLASS PÅ E-BOKLISTEN


På E-boklisten er Kjærlighetsbrevet «bare» nummer to. Sju av de 15 titlene på e-boklista er fra Cappelen Damm. Malin Persson Giolitos Størst av alt ligger på 8. plass, Lucinda Rileys Skyggesøsteren på 9., Udyret av Roslund & Hellström på 10. plass og serieromanen Svart fugl av Inger Harriet Hegstad på 14. plass.

LES OGSÅ:

Om en hillbilly familie og en kultur i krise

Sterkt og rystende hevndrama fra Hans Olav Lahlum

Ukas dikt av Casper André Lugg

Kåret til Nordens beste krimroman og vinner av Glassnøkkelen