Unni Lindell kidnappet av Subwoolfer i ny reklamefilm for Krimfestivalen

KrimbøkerUnni Lindell kidnappet av Subwoolfer i ny reklamefilm for Krimfestivalen

Unni Lindell ble kidnappet da hun ville avsløre identiteten til Subwoolfer. – Vi fikk overbevist Lindell om å ikke si noe offentlig, sier de maskerte Eurovision-deltakerne.

Estimert lesetid 4min

Unni Lindell hevder hun vet hvem som skjuler seg bak Subwoolfers masker og truer med å avsløre duoens identitet i ny reklamefilm for Krimfestivalen 2022.

Det er krimstjernen Lindell som står bak ideen til filmmanuset. Hun er en av 60 forfattere som kommer på Krimfestivalen 2022, 17.-19. mars.

– Det jo helt innlysende at Subwoolfers identitet er det største mysteriet akkurat nå, og det har inspirert meg, forteller Unni Lindell. 

– Narrativet sklir over i krimsjangeren. Det er gøy at noen tror de har gjennomskuet dem. Jeg vet at avledningsmanøvre er brukt veldig proft og i stor skala fra deres side. Og det er kjempegøy!

– En krimfestival kan være farlig for oss, særlig når en skarpskodd krimforfatter begynner å snuse og truer med avsløring, forteller Subwoolfer. (Foto: Lina Hindrum)

Meld deg på Krimfestivalen 2022 på Facebook her.

Unni Lindell: – Tror jeg er en av deres største fans

– Den responsen «Give that wolf a banana» har fått i hele Europa er fantastisk, sier Lindell videre.

– Den topper jo bettinglister i mange land, det var ikke uventet for meg. Jeg hørte sangen for lenge siden, helt tilfeldig, før den var «ute», lenge før den norske finalen og jeg tenkte WOW, det kan ikke stemme, at kjedelige Norge har klart å lage noe sånt, den sangen og det showet.

– Jeg vet hva som funker! Hva som selger, enten det er bøker eller sanger! Jeg stemte meg blakk under den norske finalen, og det sier ikke så lite. Strømregninga var ingenting mot mobilregninga – haha. Tror jeg er en av deres største fans, forteller Lindell.

Jeg stemte meg blakk under den norske finalen

Unni Lindell
Foto av Unni Lindell med revolver
– Jeg var et øyeblikk litt redd på ordentlig, sier Unni Lindell om å bli «kidnappet» av Subwoolfer. (Foto: Lina Hindrum)

– Det var litt skremmende å bli kidnappet av dem under Krimfestivalens filminnspilling, for de snakket jo ikke, jeg kom liksom ikke innpå dem, de bare dro meg ned i en kjeller. Og alt ble litt ekte. Jeg var et øyeblikk litt redd på ordentlig, tenkte de ønsket seg et PR-Stunt, men jeg overlevde jo. Og så overhørte jeg noe de sa i kjelleren, da de trodde jeg ikke hørte det. De kalte hverandre noe annet enn Keith og Jim. Jeg hørte faktisk at de sa Neil og Buzz til hverandre, røper Lindell.

Subwoolfer: – Fikk overbevist Lindell om å ikke si noe

Subwoolfer tar det hele med fatning og kommenterer hendelsen slik:

– En krimfestival kan være farlig for oss, særlig når en skarpskodd krimforfatter begynner å snuse og truer med avsløring. Vi suste ned til jorda, og tok turen til forlaget. Vi fikk overbevist Lindell om å ikke si noe offentlig. Men egentlig tror vi ikke hun vet noe heller. Antagelig er alt et PR-stunt fra Krimfestivalens side. Vi ler litt av alt sammen, vi har jo skjønt triksene, skjønt hvordan falske svar kommer på avveie. Det bruker vi for alt det er verdt. Nå stikker vi tilbake til månen og øver til finalen. 

Vi ler litt av alt sammen, vi har jo skjønt triksene

Subwoolfer
Foto av Subwoolfer med lapp der det står «I know who you are»
Den maskerte duoen i Subwoolfer er glad de fikk overbevist Unni Lindell om ikke å avsløre deres identitet. (Foto: Lina Hindrum)

60 forfattere – 50 programposter – helt gratis

Reklamestuntet er altså en del av oppladningen opp mot Krimfestivalen som arrangeres 17. til 19. mars i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret i Akersgata i Oslo. Festivalen byr på møte med 60 krimforfattere fra inn- og utland og 50 programposter som alle er gratis for publikum.

Har man ikke anledning til å delta fysisk på festivalen i Oslo vil det blir mulig å følge det meste av programmet via streaming. Programmet i sin helhet og annen informasjon finner du på festivalens hjemmeside www.krimfestivalen.no.

Meld deg på Krimfestivalen 2022 på Facebook her.