Boktips’ podcast: Den beste krimmen på tv akkurat nå

Ukas podcast-episoder fra Boktips byr på krimtips fra Asbjørn Slettemark og Aslak Nore, intervju med true crime-sensasjonen Patric Radden Keefe, og samtaler med Hans Rosenfeldt og Emelie Schepp.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Asbjørn Slettemark og Aslak Nore
Asbjørn Slettemark og Aslak Nore diskuterer sine favorittkrimserier på tv i en av ukas podcast-episoder.

Boktips’ podcast er i gang med sin sjette sesong, en krimspesial tatt opp under Krimfestivalen 2021. Vi slipper tre episoder i uka de neste par månedene, så det er bare å søke oss opp i podcast-appen og trykke ‘abonner’. Denne uka kan du høre Asbjørn Slettemark og Aslak Nore prate om sin favorittkrim på TV, et intervju med true crime-sensasjonen Patric Radden Keefe, og de svenske favorittene Hans Rosenfeldt og Emelie Schepp i samtale med Kari Birkeland.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

De beste krim-TV-seriene

Aftenpostens krim- og film-ekspert Asbjørn Slettemark og forfatter og krim-ekspert Aslak Nore har en av Nordens beste krimblogger OP-5. I denne OP-5-timen forteller de om sesongens beste TV-serier på strømmetjenester og TV-kanaler. De har rangert seriene og teller ned fra 10. til 1. plass.

En sann historie

Si ingenting ble kåret til fjorårets beste sakprosabok av Time Magazine. Her hjemme har den også fått fantastiske kritikker og bl.a. terningkast 6 i VG og Adresseavisen. Patrick Radden Keefe er en prisbelønnet amerikansk forfatter og journalist. Her er han i samtale med den kjente journalisten og TV-programlederen Kari Birkeland.

Svenske tilstander

Hans Rosenfeldt er kjent som mannen som skrev manus til TV-seriene Broen og Marcella. Sammen med Michael Hjorth har han skrevet den suksessfulle bokserien om Sebastian Bergman. Nå er han aktuell med en ny krimserie med en ny kvinnelig hovedperson.

I 2013 selvpubliserte svenske Emelie Schepp sin første spenningsroman og solgte 40 000 eksemplarer. Etter det har serien om den gåtefulle Jana Berzelius solgt i mer enn 1,5 millioner eksemplarer verden over og utgis i et 20-talls land. Hans Rosenfeldt og Emelie Schepp er her i samtale med den kjente journalisten og TV programlederen Kari Birkeland.