Boktips’ podcast med en av Sveriges mest prisbelønte krimforfattere

Ukens podcast fra boktips byr på Clare Mackintosh, Camilla Grebe og Gunnar Staalesen.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Camilla Grebe
Denne uken kan du bl.a. høre en av Sveriges mest prisbelønte krimforfattere Camilla Grebe i samtale med Hilde Sandvik.

Vi har kommet til de siste episodene av den sjette sesongen av Boktips’ podcast. Alle episodene fra krimspesialen tatt opp under Krimfestivalen 2021 ligger ute, så det er bare å søke opp Boktips i podcast-appen og nyte.

Denne uka kan du høre politikvinnen og forfatteren Clare Mackintosh, en av Sveriges mest prisbelønte krimforfattere Camilla Grebe og krimkongen Gunnar Staalesen.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Politikvinne og forfatter

Britiske Clare Mackintosh er frilansjournalist, blogger og forfatter. Hun jobbet tolv år i politiet, før hun 2011 bestemte seg for å skrive på heltid. Det var en tragisk sak fra tiden i politiet som inspirerte henne til å skrive gjennombruddsromanen Jeg lar deg gå, som fikk overveldende mottakelse internasjonalt og ble kåret til Theakston Old Peculier Crime Roman of the Year i 2016. Både Clares andre og tredje roman, Jeg ser deg og La meg være, toppet bestselgerlisten i Sunday Times.

Her er Clare Mackintosh i samtale med den kjente journalisten og TV programlederen Kari Birkeland.

Glassnøkkelen x2

Camilla Grebe er en av Sveriges mest prisbelønte forfattere og selger nå godt i flere og flere land. Hun har bl.a. vunnet den Nordiske krimprisen Glassnøkkelen to ganger.

Her er hun i samtale med den kjente radiojournalisten Hilde Sandvik som bl.a. leder NRK programmet «Norsken, svensken og dansken».

Krimkongen

Om noen kan kalles en krimkonge her til lands, så er det Gunnar Staalesen. Allerede i 1975 ga han ut sin første krimroman Rygg i rand, to i spann som han fikk Rivertonprisen for. Siden har han fått prisen for én bok til og en ærespris for Varg Veum-skikkelsen. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 23 land, og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV.

Her er Gunnar Staalesen i samtale med krimeksperten og tidligere TV-programleder Sarah Natasha Melbye.