Drømmer du om å bli krimforfatter?

KrimbøkerDrømmer du om å bli krimforfatter?

Har du lyst til å bli krimforfatter? Meld deg på Cappelen Damms Krimforfatterskole – kanskje blir du den neste Jo Nesbø, Helene Flood eller Torkil Damhaug.

Estimert lesetid 4min
Foto av Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye
Krimforfatter Torkil Damhaug har mottatt en rekke priser og lovord fra kritikerne for sine bøker. Sammen med Rivertons juryleder, Sarah Natasha Melbye, er han lærer på Krimforfatterskolen. (Foto: Lina Hindrum / Jarli & Jordan)

Hvis du drømmer om å bli krimforfatter, er Krimforfatterskolen skreddersydd for deg. Du kan søke enten førsteklasse eller en videregående andreklasse.

KRIMFORFATTERSKOLEN 2024

Søknadsfrist 24. juni 2024

Krimforfatterskolen har plass til inntil 8 elever. Skolen starter 21. september.

Du kan søke om opptak nå ved å sende inn en søknad med en tekst på maks 4 sider. Teksten skal være utdrag av en spenningsfortelling. Søknaden sendes oss innen 24. juni 2024, sammen med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på Krimforfatterskolen. Søknaden sendes til Pip Hallén (Pip.hallen@cappelendamm.no) og merkes «Krimforfatterskolens førsteklasse».

Søknaden vil bli vurdert av Krimforfatterskolens jury i samarbeid med Krimforfatterskolens lærere.

Pris for hele skoleåret er kr. 4000,- inkl. enkel servering, kursmateriell og bokpakke med krimromaner.

Les mer her!

 

Hva er Krimforfatterskolen?

Krimforfatterskolen er Cappelen Damms årskurs for å gi deg et grunnlag til å skrive en krimroman. Skolen har vært drevet siden 2016, og flere av elevene har debutert som krimforfattere. 

Som elev ved Krimforfatterskolen vil gi en grundig innføring i metoder og verktøy som er nyttige for deg som ønsker å skrive en kriminalroman, og sammen med lærerne og medelever vil du få en unik mulighet til å utvikle og bearbeide både eget tekstarbeid og din egen idé.

Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye underviser

Lærerne på Krimforfatterskolen er Torkil Damhaug og Sarah Natasha Melbye.

Torkil Damhaug er psykiater og forfatter og omtales ofte som «Kongen av psykologiske thrillere». Han er den eneste norske forfatteren som har vunnet Rivertonprisen, prisen for beste norske krimroman, tre ganger.

Sarah Natasha Melbye er tidligere forlagssjef, har jobbet med krimlitteratur og krimforfattere i en årrekke og har vært programleder for TV og radio. Hun leder nå Rivertonjuryen som hvert år deler ut Rivertonprisen til årets beste norske kriminallitterære arbeid.

– Krimforfatterskolen ga meg troen

Boktips har spurt tre tidligere elever om deres erfaringer med skolen. 

Ellen G. Simensen som i fjor debuterte med krimromanen Tro meg når jeg lyver sier: «Krimforfatterskolen ga meg troen på egen skriving og motet til å følge drømmen videre. Jeg har fått et unikt nettverk av andre skrivende, og en solid grunnmur å bygge mitt forfatterskap på.»

Hanne Gellein, som debuterte i 2020 til gode kritikker med Alle fugler små, mener at skolen var en utløsende faktor for debuten: «Krimforfatterskolen satte virkelig fart på skrivelysten min. Svært dyktige lærere og proffe rammer rundt undervisningen gjorde hver samling til et høydepunkt. Mest av alt var det verdifullt å møte andre skrivelystne, det motiverte og inspirerte meg til å endelig oppnå forfatterdrømmen.»

I fjor var Hilde Palladino, som debuterte med Den som frykter snøen i 2022, en av de fem nominerte forfatterne til Rivertonprisen. Hun har også gått på Krimforfatterskolen. «Å kunne få tekstene mine vurdert fra en av de absolutt beste krimforfatterne i landet har vært uvurderlig for meg. Krimforfatterskolen ga meg tryggheten på at jeg kunne skrive, fikk meg til å se hvor mye som kan leses ut fra en tekst og hjalp meg å finne den sjangeren innenfor krim som passet best til min skrivestil.», forteller hun.

Hanne Gellein, Ellen G. Simensen og H.S. Palladino har alle gått på Krimforfatterskolen. (Foto: Gunn Anita Sund // Lina Hindrum // Anna-Julia Granberg/Blunderbuss)

Krimskoleåret 2024/2025

Nå er det klart for opptak av nye elevkull. Siste helg i september begynner et nytt undervisningsår på Krimforfatterskolen. Du kan nå søke deg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller du kan søke andreklasse, det videregående trinnet.

For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør du være godt i gang med et romanmanus. Du bør også ha erfaring med å skrive skjønnlitterære tekster.

Begge årene består av seks samlinger.

Søknadsfrist 24. juni

Du kan søke om opptak nå ved å sende inn en søknad med en tekst på maks 4 sider. Teksten skal være utdrag av en spenningsfortelling.

Søknaden sendes Cappelen Damm ved Pip Hallén (pip.hallen(at)cappelendamm.no) innen 24. juni 2023, sammen med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å gå på Krimforfatterskolen. Merk søknaden ”Krimforfatterskolens førsteklasse”.

Søknaden vil bli vurdert av Krimforfatterskolens jury i samarbeid med Krimforfatterskolens lærere.

Mer om søknadsprosessen kan du lese her.

Kanskje er dette starten på din forfatterkarriere – søk, da vel!

Relaterte podcaster