Krimdebutant Hanne Gelleins «Alle fugler små»: – Blodig lovende

KrimbøkerKrimdebutant Hanne Gelleins «Alle fugler små»: – Blodig lovende

«Endelig en ny krimforfatterstemme fra Trondheim. Gelleins debut er blodig og lovende.», skriver Adresseavisen. I «Alle fugler små» av Hanne Gellein forenes to kvinner i sin søken etter sannhet om hva som foregår i Trondheims innerste maktsirkler.

Estimert lesetid 2min
Omslag for Alle fugler små
Hanne Gellein debuterer som krimforfatter i år etter å ha gått Cappelen Damms krimforfatterskole. «Alle fugler små» omtales som en lovende debut. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Merk deg krimnavnet Hanne Gellein først som sist. Som første debutant fra Cappelen Damms krimforfatterskole er hun nå ute med spenningsromanen Alle fugler små, og boka har allerede høstet lovord fra Adresseavisens Ole Jacob Hoel.

– Lover godt

Under overskriften «Blodig lovende» roser han Gellein bl.a. for en spennende handling, en logisk slutt og en fin nærhet til bymiljøet og de historiske omgivelsene i Trondheim karakterenes ferdes i. «[…] debuten «Alle fugler små» lover godt.» lyder konklusjonen.

Creepy krim fra spennende debutant. Terningkast 5

Anita Ness, bokblogger
Hanne Gellein innfrir med sin krimdebut. (Foto: Gunn Anita Sund)

To kvinner søker sannheten

Alle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. To kvinner forenes i en søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim.

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva?

Nidelva slynger seg som et hjerte rundt byens sentrum, og denne kalde ettermiddagen banker hjertet for ei jente på ni år.

Fra Hanne Gelleins «Alle fugler små»

Troverdig ramme

Hanne Gellein (f.1978) bor i Trondheim og jobber som sykepleier på Barneklinikken på St. Olavs hospital. Hun skriver med stor troverdighet fra sykehusets innside.

– Som sykepleier kommer man også tett innpå andre i vanskelige situasjoner. Det har nok gitt meg et innblikk i, og forståelse for, mellommenneskelige relasjoner. Fortsatt lar jeg meg imponere av den styrken som bor i folk og som hentes fram i kriser, sier Gellein.