Uhyggelig og kritikerrost om fortidens spøkelser fra krimdebutant Ellen G. Simensen

KrimbøkerPolitikrimUhyggelig og kritikerrost om fortidens spøkelser fra krimdebutant Ellen G. Simensen

Ellen G. Simensens ferske psykologiske krimroman «Tro meg når jeg lyver» har allerede rukket å innkassere en 5’er på terningen.

Estimert lesetid 2min
Se opp for ny, norsk krimstemme! Denne uka lanserer Ellen G. Simensen boka si «Tro meg når jeg lyver». (Foto: Åsmund Holien Mo)

Det er ikke hver dag en ny kvinnestemme entrer den norske krimscenen, så merk deg navnet Ellen G. Simensen. Etter å ha gått på Krimforfatterskolen, arbeidet hun en tid med manus i etterkant. Resultatet er blitt den psykologiske krimromanen Tro meg når jeg lyver.

Terningkast 5: – Helstøpt

Anmelder Mette Eriksen i Ringerikes Blad er så begeistret for Tro meg når jeg lyver at hun gir en 5’er. Hun mener boka «framstår som en helstøpt og spenningsdrevet krimfortelling, hvor [forfatteren] deler dyp innsikt i menneskesinnet.».

I tillegg påpeker hun at: «Språket er lekent og fargerikt, med miljøbeskrivelser som nærmer seg det poetiske og filmatiske. Særlig når handlingen flyttes over til Vestlandet, er hun god. Meget god. Anne B. Ragde-god.».

Mørke hemmeligheter

Fortellingen i Tro meg når jeg lyver spenner et vidt lerret fra øst i landet til ytterst i vest.

Politimannen Lars Lukassen ser muligheten til en permanent forfremmelse idet han må rykke ut til likfunnet av en tidligere klassekamerat. Situasjonen på politistasjonen i Hønefoss forverres da en uhyggelig skikkelse oppsøker barn og deler sine mørke hemmeligheter. Samtidig kommer læreren Johanna Brekke til byen for et vikariat. Lars blir raskt tiltrukket av henne. Men hva er det Johanna rømmer fra, og hvem er venn og hvem er fiende i jakten på sannheten?