Boktips LIVE med Sejer, Trump og kongen

Boktips LIVE startet bokhøsten 2. september med Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Christian Borch, Synne Sun Løes og Amund Maarud på scenen. Se video fra kvelden her.

Estimert lesetid 4min
Karin Fossum
Flere av bokhøstens mest spennende forfattere besøkte sesongens første Boktips LIVE. Karin Fossum er aktuell med Sejer-krimmen Bakom synger døden.

Onsdag 2. september fikk 100 publikummere mulighet til å oppleve Boktips LIVE med noen av høstens mest sentrale forfattere: Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Christian Borch og Synne Sun Løes.

Gikk du glipp av det? Du kan se arrangementet i videoform her:

Kveldens program

00:00 Hans Olav Lahlum er opptatt av det kanskje viktigste president-valget i historien: «Trump, Biden og slaget om USA».

28:00 Karin Fossum vil fortelle om den siste Konrad Sejer-krimen «Bakom synger døden» som har fått strålende kritikker og føket rett til topps på bestselgerlistene.

50:30 Synne Sun Løes har skrevet romanen «Er du lykkelig,søster?» om adopsjon fra Korea og oppdage en søster når man er voksen.

1:06:30 Christian Borch vil snakke om sin nye bok om kong Harald: «Konge for sin tid».

1:29:30 Utdeling av Stig Sæterbakkens minnepris.

1:42:50 Konsert med Amund Maarud.

Kanskje kommer kongen

Boktips LIVE er Cappelen Damms månedlige mini-litteraturfestival med forfattersamtaler og minikonserter. I høst vil du både kunne oppleve det som godt gammeldags arrangement med plass til opptil 100 publikummere, og på nett dagen etter.

Denne kvelden kan du se selveste Karin Fossum, som kommer for å fortelle om sin siste Konrad Sejer-krim. Bakom synger døden kom ut på slutten av sommeren, og den har føket rett til topps på bestselgerlistene. Anmelderne har unisont hyllet den og gitt den seksere og femmere.

Christian Borch står for royal stemning på scenen, når han skal snakke om om Kong Harald-biografien Konge for sin tid. Med sitt erfarne journalistblikk skrevet en medrivende skildring om det moderne Norge og hva som egentlig har skjedd med det norske monarkiet de siste tiårene.

Amerikansk valg og ukjente søstre

Få eller ingen vet like mye om amerikanske presidenter som Hans Olav Lahlum. I høst kommer han med intet mindre enn tre bøker i høst, blant annet boka Trump, Biden og slaget om USA. Her vil han fokusere på årets presidentvalg i USA – det kanskje viktigste valget i historien.

Synne Sun Løes er en av våre nye og mest talentfulle forfattere. I høst kommer hun ut med romanen Er du lykkelig, søster? som er en sterk, gripende og humoristisk brevroman om adopsjon, søsterskap og melankoli, om politikk og dagligliv i Norge og Sør-Korea, om identitet og tilhørighet.

Stig Sæterbakkens minnepris til Joachim Kjørsvik

Stig Sæterbakkens minnepris deles ut årlig. Prisen på 100.000 kr går til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter, og forfatteren bør ha utgitt mellom 2-4 skjønnlitterære bøker.

Årets vinner er Joachim Kjørsvik, som debuterte som forfatter i 2007 og siden har utgitt bøker i flere sjangre. Hans seneste bok, Min døde hund (2019), er også hans første diktsamling.

I juryens begrunnelse heter det at: «I Kjørsvik forfatterskap er litteraturen ikke et rent, ryddig sted, men et myldrende rom. Her er livsleden og livsgleden to sider av en og samme grunnholdning, som vi også mener har en affinitet med Stig Sæterbakkens litteratursyn. Med ekspressive og tidvis eksessive virkemidler, men en alltid nøktern grunntone, evner Kjørsvik å skrive fram en litteratur som er nesten like full av krumspring og overraskelser – og komikk – som livet selv.»

Musikalsk gjest: Amund Maarud

Kveldens musikalske gjest er Amund Maarud. Han er kjent som energisk gitarhelt. Maarud har vunnet Spellemannprisen, Notoddens Bluespris i 2016 og Tono’s Edvardpris i 2016. Han er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger. 

Boktips LIVE høsten 2020

I tillegg til 2. september vil det bli arrangert Boktips LIVE følgende datoer i høst:

  • Onsdag 23. september med visning på Boktips.no 24. september kl 20.00
  • Onsdag 7.  oktober med visning på Boktips.no 8. oktober kl 20.00
  • Onsdag 21. oktober med visning på Boktips.no 22. oktober kl 20.00
  • Onsdag 18. november med visning på Boktips.no 19. november kl 20.00