Royal Aften med Tore Rem, Christian Borch og Anne Grosvold

22. oktober inviterte Hjemmet og Cappelen Damm til en hyggelig soaré der to av våre kjæreste kongelige, Olav V og Harald V stod i fokus. Opptaket av arrangementet kan du se igjen her.

Estimert lesetid 2min
Fotokollasj av Tore Rem og Christian Borch
Tore Rem og Christian Borch har med seg hver sin kongebiografi til Royal Aften. Forfatterne blir intervjuet av Anne Grosvold. (Foto: Åsmund Holien Mo / Tore Skaar)

Det ble møte med Tore Rem og Christian Borch, forfatterne bak to av høstens kongebøker. Konferansier var Anne Grosvold, kjent fra NRK.

Billettene til arrangementet i Cappelen Damm-huset ble fort utsolgt, men vi strømmet hele seansen direkte:

Olav V «viser hvor langt den norske biografien har kommet»

Tore Rem har mottatt strålende kritikker for det første bindet av sin monumentale biografi om Kong Olav V. Morgenbladet skriver blant annet at boka «viser hvor langt den norske biografien har kommet», mens VGDagbladetStavanger Aftenblad, og Adresseavisen alle triller terningkast 5.

Kong Olav Vs liv inneholder et fascinerende spenn av tider og begivenheter. Dette første bindet i den store fortellingen om kongens liv omhandler ankomsten til Norge og oppveksten som enebarn på Slottet i Kristiania. Dette er fortellingen om en fremmed, en innvandrer, som skal bli norskere enn de norske.

En unik konge

Christian Borch er kjent for mange som kongen av Dagsrevyen. Nå har han skrevet bok om en annen konge, nemlig Kong Harald V.

Konge for sin tid er en klok og medrivende skildring av det moderne Norge og mannen som står på toppen av det, som holder oss sammen i tider da det er mer nødvendig enn noen gang.Hva er det ved måten Kong Harald den V av Norge utøver kongsgjerning på, som gjør den så unik?

Se hva Christian Borch forteller om boka her: