Jorunn og Tom Egelands beste funfacts

Jorunn og Tom Egeland har sammen skrevet en triviabok med morsomme og unyttige fakta som kan redde et kjedelig middagsselskap. På Boktips LIVE avslører de sine favoritter.

Estimert lesetid 2min

Visste du at saueblod, sild og ost har vært brukt som skismøring? Eller at det tar rundt 12 minutter å gjøre rå potet til ferdig potetgull?

Som far og datter har Tom og Jorunn Egeland en tradisjon for å finne morsomme fakta i familieselskaper, og nå har de faktisk gitt ut en bok med faktaene de liker best.

På Boktips LIVE snakker Tom og Jorunn Egeland om alle de rare, morsomme og totalt unyttige faktaene de har kommet over.

– Fullstendig unyttig, men gøy å vite!

Mange boklesere kjenner Tom Egeland best som bestselgende krimforfatter. Men sammen med datteren Jorunn er det en ganske annen type bok denne gangen.

– Det er jo en trivia-bok med masse faktaopplysninger som er fullstendige unyttige, men som er gøy å vite, forteller Jorunn Egeland på Boktips LIVE.

Boken begynte som en slags do-gave til Tom Egeland. Datteren beskriver faren som veldig vanskelig å gi gave til, men da hun ga han «Pappas do-bok», fylt med trivia, var det suksess. Dette skjønte jo Tom at de måtte gi ut, og slik ble boken til.

Tom og Jorunns favoritt-fakta

I intervjuet på Boktips LIVE, røper forfatterne sine favoritter blant de mange unyttige faktaene i boka.

Tom Egelands favoritt:

– I løpet av 17. mai-uken selges det omtrent 20 millioner pølser i Norge, omtrent fire pølser per nordmann. De fleste spiser grillpølser, men på Østlandet selges mest wienerpølser.

Jorunn Egelands favoritt:

– Et velstående kanadisk ektepar kjedet seg på yachten sin, og de fant opp et terningspill de kalte yacht-spillet. Da de fortalte venner om spillet, vekket det så stor begeistring at de bestemte seg for å produsere spillet for salg. Før de la det ut for salg, endret de navnet til Yatzy.

Se deres intervju på Boktips LIVE for å lære flere morsomme fakta.