Bli dorullnisse-ekspert med disse enkle triksene!

Hobby, mat og fritidHobbybøkerBli dorullnisse-ekspert med disse enkle triksene!

Lag en dorullnisse i år, du også! Her får du hjelp til å komme i gang med årets mesterverk.

Estimert lesetid 2min

Det er førjulstid og mange klør i fingrene etter å sette i gang med et lite juleverksted. Noen er kanskje litt usikre på hvor de skal starte?

For noen år siden var det en utbredt bekymring for at dorull-nissene skulle «ødelegge» den gjennomtenkte interiørstilen i norske hjem og var derfor i ferd med å dankes ut av moderne julepynt, i følge trendanalytikere som uttalte seg til NRK om saken.

Men nå er all tvil feid til side, – for mye tyder på at vi nå er blitt begeistret for hjemmelaget julepynt. @dorullnissen har flere tusen følgere, og er bokaktuell med Den store dorullnisseboka.

Sebastian Solli, som vanligvis jobber som lærer, er mannen bak @dorullnissen, og kanskje det nærmeste vi kommer en dorullnisse-ekspert akkurat nå. Under tipser han oss til hvordan vi kan lage en av hans dorullnisser.

Den store dorullnisseboka

Solli har samlet en del av nissene sine i Den store dorullnisseboka. Her finner vi en magisk miks av nostalgi og humor i alle dorullnissene han har laget. Her finner du politikere, kongelige, musikere, sportsprofiler og kjendiser. Dessuten er det med figurer fra Barne-TV, 80-tallet, juleverksted og nisser til ulike høytider.

Vi garanterer deg at du vil humre når du blar igjennom boka! Og så får du mange tips og oppskrifter selvsagt til hvordan du kan lage de selv.

Slik lager du en julenisse


Da er det jo bare det jo bare å finne frem papir, saks og lim -og hive seg rundt.

Sjekk ut videoen for en liten kick-start. Men det er viktig å si, at alle julenisser trenger jo ikke være perfekte. Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan lage!

Hvorfor ikke lage en dorullnisse av din favoritt-forfatter? Her er Vigdis Hjorth. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Blir du bitt av basillen kan du jo fortsette med diverse andre personligheter, her er det bare fantasien som setter grenser. Og vil du ha litt hjelp på veien, er det altså Den store dorullnisseboka som gjelder.

Lykke til! Den store dorullnisseboka er tilgjengelig for kjøp her.