Spesialepisode: Gaute Grøtta Grav intervjuer Gry Hammer

Trenger maten vi spiser egentlig å være så fancy, eller var forfedrene våre inne på noe fornuftig?

Estimert lesetid 2min

Gry Hammer har gjennom mange år utforsket mat som er godt for kroppen, sinnet og planeten. I den nye boka Fra jord til bord har hun samlet 100 av sine beste, sunne og bærekraftige oppskrifter.

I forbindelse med boka, inviterte programleder, musiker og Farmen-vinner Gaute Grøtta Grav forfatteren til en prat om kosthold og matfilosofi.

For trenger mat egentlig å være så fancy, eller var forfedrene våre inne på noe fornuftig?

Gry Hammer baserer sin matfilosofi på tradisjonsmat – det vil si naturlig mat som kjøtt fra beitefôrede dyr, upasteurisert melkemat, langkokt kraft, fermenterte grønnsaker og selvsankede urter og ville vekster.

Samtalen kan du høre her:

Hør Boktips’ podcast i din foretrukne strømmetjeneste:

Fra jord til bord: 100 sunne og bærekraftige oppskrifter

I boka Fra jord til bord finner du over 100 oppskrifter på brødmat, pålegg, kjøtt- og fiskemiddager, vegetarretter og søte saker. Her finnes ikke ultraprosessert mat – alt er skånsomt tilberedt for å ivareta råvarenes smak og helsebringende egenskaper. Boka inneholder også råvareguide, sesongmenyer og oppskrifter på tradisjonsrike konserveringsmetoder som sylting, speking og fermentering.

  • Naturlig og bærekraftig mat
  • Best på smak
  • Best for helsa
  • Best for klimaet

Fra jord til bord er den ultimate guiden til et sunt og bærekraftig kosthold, en skattkiste av matfilosofi, sunnhet og gode smaker. Les den og bruk den og gi deg selv og jorda en ny vår!

Boka er en revidert og utvidet utgave av Den moderne jeger, med flere nye oppskrifter og oppdatert og tidsaktuell informasjon om maten som gjør oss godt.

Boka Fra jord til bord kan du bestille her.