Her er høsten 2021s nye Leseløver

BarnebøkerBarn 4-6 årHer er høsten 2021s nye Leseløver

Leseløvene er bøker spesielt laget for barn som skal lære seg å lese, enten de er helt ferske lesere eller har knekket lesekoden. Her får du oversikten over høsten 2021s nye Leseløver.

Estimert lesetid 4min
Høstens nye Leseløve-bøker 2021
Det finnes flere lettleste serier for barn på markedet, men Leseløvene er landets sterkeste merkevare i denne sjangeren. De første Leseløvene kom i 1988. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Trener dere på å lese hjemme? Da kan Leseløvene være gode bøker å øve med. Med egne serier spesielt utviklet for barn som skal lære seg å lese har Leseløver hatt en sikker plass i sekken til norske skolebarn siden 1988.

Bøkene er delt opp i tre nivåer etter ferdighet: Løveunge, til helt ferske lesere fra 4-5 års alder, Min første leseløve, med litt mer tekst, og Leseløve, til de som har knekt koden og er i gang på skolen.

Under finner du oversikt over høstens nye titler i alle tre nivåer.

Løveunge

I serien Løveunge finner du bøker med kun én kort setning på hver side og relativt stor skrift. Her får de som er i gang med å prøve å sette sammen bokstaver til ord gleden av å kunne lese en hel bok selv!

Rare valper

Dette er en liten søt bok for de som akkurat har lært å lese og som er glade i dyr. Her kan man nemlig gjøre to ting på en gang: underholdes av corny små valper samtidig som man lærer å lese. I Rare valper treffer vi valper som har lilla tunge, og noen som mangler pels. Andre valper har masse rynker og noen er skikkelig kule med dreadlocks. Felles for de er at de er ganske rare. Og søte!

Ho-ho!

Les denne løveungen med barna og smilet kommer garantert frem. For dette er skikkelig god humor – litt Larsons gale verden, bare for barn. Det er for øvrig Bjørn F. Rørvik, som står bak de superpopulære Bukkene bruse-bøkene, som har skrevet teksten. Rørvik elsker å tulle med språk, og i Ho-ho! kommer lesetreningen på kjøpet.

Min første leseløve

Min første leseløve er tilrettelagt for 6 til 9-åringer. Bøkene har litt mer tekst enn Løveungene, men like fine illustrasjoner!

Alle må sove

Visste du at flaggermusa sover opp-ned? At papegøyefisken bruker sovepose? Eller at marsvin sover med øynene åpne? I Alle må sove har Lena Lindahl tatt for seg dyrenes sovemønster. Det er helt sprøtt hvor mange forskjellige måter dyrene sover på! Lena Lindahl er en dyktig barnebokforfatter, og boka er både morsom og overraskende.

Vitseløve ABC

Vitseløve ABC er den åttende boka i den superpopulære Vitseløve-serien. Denne første leseløven kan by på vitser for hver bokstav i alfabetet, som for eksempel vitsen til bokstaven G: «G for Grønnsak. Hvilke grønnsaker er dårligst til å holde orden? Rotgrønnsakene.»

Leseløve

Leseløve er tilpasset barn mellom 7 og 11 år. De er lette å lese, har korte linjer og stor skrift. Fortellingene er av varierende lengde, men krever litt bedre leseferdigheter enn Min første leseløve-bøkene.

Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3

Sakprosa slår an hos barna, og det er ikke bare voksne som lar seg fascinere av krigshistorie. I Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3 får de som har kommet i gang med lesningen en smakebit på hvor intens den norske krigshistorien er. For hva var det egentlig som skjedde i 1940? Og hvordan var det for barna i Norge å vokse opp under krigen? Dette er en løs oppfølger til bøkene Norgeshistorien på 1-2-3 og Vikinger på 1-2-3.

Det gamle Egypt

I det gamle Egypt trodde man at det var gudene som hadde funnet opp hieroglyfene og at tegnene deres var magiske. For å leve videre måtte du oppføre deg bra i livet, og klare vanskelige prøver etter at du var død.

Har du en liten historikerspire der hjemme er leseløven Det gamle Egypt definitivt noe for dere. Det lukter nærmest brent sand og støv av sidene. I boka kan dere lese om faraoer og pyramider, sfinkser og hieroglyfer, og alt det spennende som foregikk i oldtidens Egypt.

Skolevitser

Skolevitser kan dere øve på gode vitser å ta med i skolegården. De handler nemlig om nettopp skolehverdagen, og mange skoleelever vil nok le godt av disse vitsene. Hva kaller du for eksempel en kompis som digger matte like mye som deg? Algebror.

Her er oversikten over Leseløver som er i salg nå!