Steingale samlere og pillråtne paver

I dagens podcast-episode forteller Jørn Hurum og Torstein Helleve om «Borgias forbudte bok», som handler om samlemani og utrolige historier om en bok fra 1500-tallet.

Estimert lesetid 2min
Jørn Hurum og Torstein Helleve
Dinosaurentusiast Jørn Hurum og medforfatter Torstein Helleve forteller i dagens podcast om Borgias forbudte bok, som de har skrevet sammen.

Du kjenner kanskje Jørn Hurum fra TV, der han ofte har snakket om sitt fagfelt, palentologien? Han har for eksempel markert seg som en svært entusiastisk dinosaurekspert.

Tidligere har Hurum gitt ut mange barnebøker om dinosaurer og andre fantastiske dyr. Flere av dem har han skrevet sammen med Torstein Helleve som er kommunikasjonsrådgiver for Farmasøytisk institutt. Nå har de to sammen skrevet en bok en det litt snodige slaget: Borgias forbudte bok, som enkelt kan oppsummeres som en bok om en bok om stein. Hør dem i dagens podcast-episode:

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En forbudt bok 

Borgias forbudte bok – steingale samlere og pillråtne paver handler om Jørn Hurums samlemani, og ikke minst om den fantastiske bokskatten han fikk kjøpt for noen år siden. Det er en historie om edelstener, korrupte paver, incest, impotens, massakre og plagiering, men mest av alt handler den om kjærligheten til gamle bøker og stein. 

Polka Bjørn med strupesang, Jim Reeves og Whitney Houston

Polka Bjørn, eller Bjørn Tomren som han egentlig heter, er en av våre mest originale og talentfulle musikere. Han startet karrieren som klovn, før han begynte med jodle- og trekkspillmusikk. Sommeren 2017 fikk Polka Bjørn bronsehesten i verdensmesterskapet i strupesang. 

Til slutt i podcasten får du smakebiter fra Polka Bjørns fantastiske repertoar med strupesang, Jim Reeves og Whitney Houston.