Barnas favoritt-bøker: Dette er serien om Bukkene Bruse

BarnebøkerBarn 4-6 årBarnas favoritt-bøker: Dette er serien om Bukkene Bruse

Kjenner du ikke historien om Bukkene Bruse som drar på Badeland og reiser til Syden? Da er det på tide å bli kjent med det som er blant Norges mest solgte bøker for barn.

Estimert lesetid 3min
Bukkene Bruse-bøkene samlet
Vi elsker bukkene, humoren og tegningene. I alle fall om vi skal tro tallene: over 500 000 bøker om de tre bukkene er nå rundt i norske hjem. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Hva er det med de tre Bukken Bruse? Noen barnebøker treffer på en helt uventet måte, og Bjørn F. Rørvik og Gry Morsunds bøker om de tre Bukkene Bruse er en suksess av de sjeldne. Historiene om de tre bukkene har blitt en av historiens største barneboksuksesser her i landet. I høst kom Bukkene Bruse drar til Syden, og gikk rett opp til toppen av boklistene.

Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund har siden starten fått en kjemperespons bøkene. Å ta de tre Bukkene Bruse ut fra det klassiske eventyret for så å sende de rundt på eventyr var en oppskrift som ingen hadde sett maken til før.

Passer fra 3 – 100 år

Bøkene om Bukkene Bruse passer for barn fra tre år og oppover. Humoren gjør bøkene relevante til inn i skolealder og vel så det. Kanskje skyldes litt av suksessen av foreldrene også får seg en god latter under høytlesningen?

Ideen til den første boka kom da forfatteren Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund var på en konferanse. Etter den tid har det blitt tre nye Bukkene Bruse-bøker, hvor vi følger bukkene tilbake på setra, til skolestart og nå sist også til Syden. Her har vi samlet alle bøkene slik at du kan bli bedre kjent med Bukkene Bruses univers.

Bukkene Bruse på badeland

Denne første boka ble starten på sukesseventyret om Bukkene. Allerede på de første sidene skjønte leserne at dette var noe ulikt alt annet de hadde lest før. Da bukkene var på vei til seters for å gjøre seg fete, dukket det opp et skilt. «Badeland – 200 meter» stod det på skiltet. Dermed var det ingen vei utenom. Bukkene skulle bade. Men på badeland ventet en overraskelse.

Bukkene Bruse vender tilbake

I oppfølgeren til Bukkene Bruse drar på badeland lurte Bukkene fælt på hva de skulle finne på i ferien. De to minste ville helst reise utenlands, men den største syntes det hørtes for dyrt ut. Derfor gikk turen tilbake til setra, akkurat som de hadde pleid å gjøre før. Den største bukken lokket de nemlig med vafler og troll, og da var det jo ikke noe vei utenom. Men da de kom opp, var ikke trollet å se – hvor var det blitt av?

Bukkene Bruse begynner på skolen

En dag fikk bukkene brev om at de skulle begynne på skolen. Selv om de ikke helt skjønte hvorfor, ble de enige om å gi skolen en sjanse. «Alle må gå på skolen nå for tida», sa den største bukken. Så ble de enige om å prøve skolen i en liten stund. Problemet var bare rektoren på skolen – det var nemlig ikke hvem som helst.

Bukkene drar til Syden

I den sist utgitte boka om Bukkene Bruse reiste de langt av gårde. For hele vinteren hadde bukkene spinket og spart til Sydenturen. Det var ikke noe luksustur de hadde lagt opp til akkurat, de skulle bo på uspesifisert så hele opplegget virket både billig og bra. Bukkene pakket det de regnet med de kunne få bruk for – både badebukser, solbriller og kosedyr. Og så vannpistoler da, i tilfelle det skulle dukke opp et troll der nede. Men det regnet de ikke med egentlig, for troll tåler jo ikke solskinnet særlig godt.

Her finner du alle utgaver av bøkene om Bukkene Bruse.