Barnas favorittbøker: Dette er serien om Bukkene Bruse

BarnebøkerBarn 4-6 årBarnas favorittbøker: Dette er serien om Bukkene Bruse

Kjenner du historien om Bukkene Bruse som bl.a. drar på Badeland, reiser til Syden og begynner på skolen? Hvis ikke, er det på tide å bli kjent med det som er blant Norges mest suksessrike bokserie for barn!

Estimert lesetid 4min
Fem bøker om bukkene bruse
Vi simpelthen elsker Bukkene Bruse – i alle fall om vi skal tro tallene: Over en halv million bøker om de tre bukkene finnes nå rundt om i norske hjem!

Hva er det egentlig med de tre Bukkene Bruse?

Noen barnebøker treffer helt uventet og sabla godt. Akkurat dette skjedde med Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds første bok om de tre Bukkene Bruse, og serien om de tre brødrene har etter hvert blitt en av historiens største barneboksuksesser her til lands.

I høst kommer endelig Bukkene Bruse og Julenissen, den etterlengtede femte boka i serien.

Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund har altså siden starten fått kjemperespons på bøkene. Å ta de tre Bukkene Bruse ut av de klassiske omgivelsene og sende dem ut på nye, moderne eventyr var en oppskrift ingen hadde sett maken til.

Passer fra 3-100 år

Bøkene om Bukkene Bruse passer for barn fra tre år og oppover. Humoren gjør bøkene relevante inn i skolealder – og vel så det. Kanskje skyldes litt av suksessen at foreldrene også får seg en god latter under høytlesningen?

Ideen til den første boka kom da Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund møttes på en barnebok-konferanse. Siden den tid har det blitt fire nye Bukkene Bruse-bøker, hvor vi følger bukkene tilbake til setra, til skolestart, på Syden-ferie og nå får vi også feire jul med dem. Her har vi samlet alle bøkene slik at du kan bli bedre kjent med Bukkene Bruses univers.

Bukkene Bruse på badeland

Den første boka markerer starten på sukesseventyret om bukkene. Allerede på de første sidene skjønner du som leser at dette er ulikt alt annet du har lest før. Bukkene er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete når det dukker opp et skilt med teksten «Badeland – 200 meter». Dermed er det bestemt: Bukkene skal bade. Men på badeland venter flere overraskelser …

Bukkene Bruse vender tilbake

I oppfølgeren til Bukkene Bruse vender tilbake lurer bukkene fælt på hva de skal finne på i ferien. De to minste vil helst reise utenlands, men den største synes det høres for dyrt ut. Derfor går turen tilbake til setra, akkurat som før. Den største bukken lokker nemlig med vafler og troll, og da er det jo ikke noen vei utenom. Men da de ankommer setra er ikke trollet å se – hvor har det blitt av?

Bukkene Bruse begynner på skolen

En dag får bukkene brev om at de må begynne på skolen. Selv om de ikke helt skjønner hvorfor, bestemmer de seg for å gi skolen en sjanse. «Alle må gå på skolen nå for tida», sier den største bukken. Og det er jo litt spennende også, å begynne på skolen. Problemet er bare rektoren på skolen – det er nemlig ikke hvem som helst.

Bukkene drar til Syden

Endelig skal Bukkene Bruse på en skikkelig ferie. Hele vinteren har de spinket og spart, nå blir det Syden-tur for alle penga! Det er ikke noen luksustur de skal på, de skal bo på uspesifisert hotell – men hele opplegget virker både billig og bra. Bukkene pakker det nødvendige – både badebukser, solbriller og kosedyr. Og så vannpistolen da, i tilfelle det skulle dukke opp et troll der nede. Men det regner de egentlig ikke med, for troll tåler jo ikke sol særlig godt!

Bukkene Bruse og Julenissen

Bukkene Bruse har aldri hatt besøk av julenissen. Kanskje han ikke vet hvor de bor? Vel, de bestemmer seg for å gjøre en innsats, og skriver ønskeliste. NÅ må nissen komme! På selveste julekvelden sitter de og venter. Akkurat i det den største bukken har tatt seg en tur på do, banker det på døra. Men hvem er det som står utenfor? Er det nissen, eller er det …? Dette er juleboka hele familien kommer til å glede seg til å lese – år etter år!

Her finner du alle bøkene om Bukkene Bruse.