Helsesista: Fra refleks til selvmordstanker

I denne nye episoden av Boktips-podcasten møter du Tor Bomann-Larsen, Marte Spurkland og Helsesista.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Tor Bomann-Larsen, Marte Spurkland og Helsesista
Dagens podcast-episode byr på spennende samtaler med sakprosaforfatterne Tor Bomann-Larsen, Marte Spurkland og Tale Maria Krohn Engvik.

En gang for ikke så lenge siden var Tale Maria Krohn Engvik en helt vanlig helsesykepleier, som følte at hun ikke strakk til på de fire Oslo-skolene hun jobbet på. Hun bestemte seg for å starte en Snapchat-konto – i utgangspunktet for å kommunisere praktisk informasjon til ungdommene – men snart fulgte ungdommer fra hele Norge kontoen som i dag er kjent som Helsesista. I dagens episode av Boktips’ podcast forteller hun om hvordan hun forvalter rollen som hele Norges Helsesista, som gir råd om alt fra refleksbruk til selvmordstanker.

Denne episoden av Boktips-podcasten ble tatt opp Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset 22. november. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Hør alle de tidligere episodene her.

Tor Bomann-Larsen forteller om Kongen

I samme episode hører du også Tor Bomann-Larsen, en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman. I høst har han utgitt Kongen som er det åttende og siste bindet i norgeshistoriens største biografi-prosjekt: Haakon & Maud. I Boktips-episoden forteller han både om dette siste bindet og også om hvordan hele verket har utviklet seg.

Helsesista om #Vågåvære

Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når Helsesista ut til over 200 000 seere på Snapchat daglig. Nå har hun utvidet dette arbeidet slik at unge og deres nærmeste også kan finne hjelp og trøst i boka #Vågåvære.

Boka er en slags manual til ungdomstiden, full av gode råd. Temaene som tas opp er ting mange barn og unge lurer på, men som kan være vanskelig å snakke åpent om. Ingenting er tabu hos Helsesista!

Marte Spurkland om Pappas Runer 

Marte Spurkland er journalist og programleder. Hun har jobbet i NRK, DN og VG. Nå er hun aktuell som programleder i Helsekontrollen på TV2.

I høst har hun fått svært gode anmeldelser for sin bok Pappas runer. På Boktips forteller hun om denne rørende boken som er en fortelling om en datters fortvilete kamp for å støtte farens livsprosjekt, mens han er i ferd med å dø av en ondartet svulst i hjernen. Pappas Runer handler også om farens fascinasjon for runene – de 24 tegnene som gjorde oss til et skrivende folk.

Ny episode hver tirsdag og fredag

Boktips er podcasten for deg som elsker bøker. Norges mest spennende forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese. Programleder er Knut Gørvell. 

Hver tirsdag og fredag fram til jul vil det bli publisert nye episoder av Boktips. 

Til nå er det publisert syv episoder: