Disse vitsebøkene sikrer moroa for hele familien

BarnebøkerBarn 4-6 årDisse vitsebøkene sikrer moroa for hele familien

Sjelden har tiden vært bedre for å fore ungene med underholdende vitsebøker. Her er noen gode tips!

Estimert lesetid 3min
Litt LOL forlenger karantenelivet. (Foto: Stephen Andrews)

Humor er et perfekt verktøy til lesetreningen, og kanskje ekstra viktig akkurat nå: en god latter skaper god stemning for alle som har lange dager hjemme med familien. Derfor vil vi tipse om noen gode vitsebøker som har kommet denne våren.

«Larsons gale verden» for barn!

«Hi-Hi» er en tykk og gøyal bok full av enruters tegnevitser. Har du ledd av Larsons gale verden, vet du at dette blir gøy. Her er det 76 morsomme, fargerike og litt overraskende vitser om en lang rekke temaer – men særlig om dyr. ForfatterBjørn F. Rørvik og illustratør Eivind Guliksen har gitt ut en rekke helsprø og lettleste bøker med dyregåter, og mellom disse to permene har de virkelig fått utfolde seg maks. I Hi-hi! har de funnet fram sine aller teiteste og tørreste og festligste vitser.

Vårhumor

Ta rollen som det morsomme midtpunktet i sofakroken, på hytta eller i baksetet.

Dette er tiden for å se lyst på livet og holde humøret oppe. Da passer det jo godt at det har kommet en egen vitsebok for våren. I LOL – Vårens villeste vitser får dere mange morsomme vitser i vill og grønn innpaknins.

Bestselgende vitsebok

«To kannibaler satt ved et veikryss. Langt borte i veien så de en ridder i full rustning som kom ridende mot dem. -Fillern, sa den ene. – Hermetikk til middag nå igjen.»

For øyeblikket er LOL- Barnas beste vitsebok en bestselger hos bokhandlerne. Kanskje ikke så rart, den er proppfull av gode vitser og snill mot lommeboka (koster under 100-lappen).

Lesetrening med prompevitser

Promp er fortsatt gøy, og her kommer 24 vitser om de! Stinkende, overraskende og noen ganger fuktig promp. Kan det bli gøyere? Denne gangen følger det også med fire bonusvitser. Disse er samlet sammen av landets mest lattermilde redaksjon, og er illeluktende og kvalmende illustrert av den svenske tegneserieguruen, Johan Wanloo.

Det var en gang svensken, dansken og nordmannen…

Hvis dere trener på lesing, så kan vi glede dere med at det er mange morsomme Leseløver denne våren! En av de er Svensken, dansken og nordmannen. Her konkurrerer nordmannen med svensken og dansken både om å svømme raskest, gå lengst inn i en mørk hule, og ha minst mulig pappa.

Ha ha ha!

Ha-ha! er boka for de yngre i familien som akkurat holder på å lære å lese. Det er en Løveunge som er beregnet fra fire år og oppover. Det er én setning og én tegning på hver side.

I boka har forfatter Bjørn F. Rørvik plukket ut fjorten morsomme ord og utrykk. Dette gjør at lesingen også blir morsom. Bare prøv!

Er pappa familiens morsomste?

I Pappavitser har forfatter Lise Dragland samlet pappahumor som er lun og morsom. Denne er perfekt for de som har begynt å knekke lesekoden, og den er perfekt som pauseunderholdning for hele familien. Fiffige ordspill og tørrvittig humor gjør det enkelt for barna å huske og gjenfortelle vitsene og gåtene også.