Skolestart: Få fart på lesetreninga med Leseløver!

BarnebøkerBarn 6-8 årSkolestart: Få fart på lesetreninga med Leseløver!

Gjør skolestart til en god opplevelse, både for barn og foreldre! Den klassiske serien med Leseløver gjør lesingen både gøyal og lærerik.

Estimert lesetid 5min
I Leseløvene er det mye tull og tøys, men også spennende fakta og fargerike bilder eller illustrasjoner. Hvem har sagt at lesetrening trenger å være kjedelig? (Foto: Unsplash/Austin Pacheco)

August er en spennende tid for særlig en gruppe barn – for ikke å si foreldrene deres. Vi snakker selvsagt om skolestart! Snart skal små rygger kles i små ransler og følges til skolen for første gang på ordentlig. Da er det lurt å ha litt leseglede i sekken.

Visste dere at det finnes en egen serie spesielt utviklet for barna som skal lære seg å lese? Leseløvene er delt opp i tre nivåer etter ferdighet. Her finner dere bøker til de helt ferskeste leserne fra 4-5 års alder, til de som har knekt koden og er i gang på skolen.

Leseløvene er spennende, morsomme eller fulle av interessante fakta. Med andre ord gode bøker som inspirerer til å lære seg å lese!

Under finner du tips til morsomme og spennende bøker i alle de tre nivåene: Løveunge, Min første leseløve og Leseløve.

Løveunge-bøker, for de ferskeste leserne

Lettleste bøker finnes i ulike vanskelighetsgrader, og er fine å introdusere rundt skolestart. I serien Løveunge finner du bøker med kun én kort setning på hver side og relativt stor skrift. Her får de som er i gang med å prøve å sette sammen bokstaver til ord gleden av å kunne lese en hel bok selv!

Rare valper

Dette er en løveunge for de som akkurat har lært å lese og som er glade i dyr. Hvorfor ikke lære å lese, mens man kikker på de som er litt corny? I Rare valper treffer vi valper som har lilla tunge, og noen som mangler pels(!). Andre valper har masse rynker og noen er skikkelig kule med dreadlocks. Felles for de er at de er ganske rare (men også søte da!)

Ho-ho!

I denne boka får dere garantert en god latter! Ho-ho! er en løs oppfølger til den tidligere utgitte Ha-ha av samme forfatter. Det er for øvrig Bjørn F. Rørvik (Bukkene bruse-bøkene) som har skrevet teksten, han elsker å tulle med språk og synes det er gøy å bruke det til å lære barn å lese.


Min første leseløve, med litt mer tekst

Min første leseløve er tilrettelagt for 6 til 9-åringer. Bøkene har litt mer tekst enn Løveungene, men like fine illustrasjoner.

Alle må sove

I Alle må sove har Lena Lindahl tatt for seg dyrenes sovemønster. Den er både morsom og overraskende. Visste du at flaggermusa sover opp-ned? eller at papegøyefisken bruker sovepose? Eller at marsvin sover med øynene åpne? Det er helt sprøtt hvor mange forskjellige måter dyrene sover på. Alle må sove er rett og slett en gøyal bok å drive lesetrening med!

Vitseløve ABC

Vitseløve ABC er den åttende boka i den superpopulære Vitseløve-serien. Her lærer barna alfabetet samtidig som de får en god vits på kjøpet. Boka er lagt opp slik at for hver bokstav, følger en vits. «G for Grønnsak. Hvilke grønnsaker er dårligst til å holde orden?» Rotgrønnsakene.
Leseløve, for de som leser helt selv

Leseløve er tilpasset barn mellom 7 og 11 år. De er lette å lese, har korte linjer og stor skrift. Fortellingene er av varierende lengde, men krever litt bedre leseferdigheter enn Min første leseløve-bøkene.

Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3

Hva er vel mer spennende enn å lære å lese med den norske krigshistorien? I Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3 får de som har kommet i gang med lesningen en smakebit på hvor intenst den norske krigshistorien er. For hva var det egentlig som skjedde i 1940, og hvem var Hitler? Ikke minst, hvordan var det for barna i Norge å vokse opp under krigen? Her får barna både god lesetrening og historiekunnskap på kjøpet. Dette er en løs oppfølger til bøkene Norgeshistorien på 1-2-3 og Vikinger på 1-2-3.

Det gamle Egypt

Hva er vel mer spennende enn faraoer, pyramider, sfinkser og hieroglyfer? I Det gamle Egypt lærer barna om alt dette. Visste dere at det var gudene som hadde funnet opp hieroglyfene og at tegnene var magiske? I det gamle Egypt var man overbevist over at det fantes et liv etter døden. Men for å leve videre måtte du oppføre deg bra i livet, og klare vanskelige prøver etter at du var død.

Skolevitser

I Skolevitser finner dere masse morsomme vitser som er relatert til skolehverdagen. Hva kaller du for eksempel en kompis som digger matte like mye som deg? Algebror. Denne boka passer spesielt godt å ha med i sekken på skolen, for dette fremkaller garantert en god latter.

Her er oversikten over Leseløver som er i salg nå!