Boktips’ podcast: Sondre Lerche er klar for jul

I denne episoden av Boktips-podcasten forteller artisten og forfatteren Sondre Lerche om sin første barnebok, «Snømannens jul».

Estimert lesetid 2min
Sondre Lerche
I høst debuterer Sondre Lerche som barnebokforfatter med boka «Snømannens jul». (Foto: Isabell N. Wedin)

Det er 19 år siden Sondre Lerche debuterte som artist i 2001 med albumet Faces Down, og siden har han utgitt en rekke kritikerroste plater. I vår debuterte Sondre som forfatter med essaysamlingen Alle sanger handler om deg – som handler om musikk han elsker. I Boktips-podcasten forteller han om sin første barnebok: Snømannens jul, og så avslutter han med noen låter fra årets kritikerroste album «Patience».

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Snømannens jul

Sondre Lerche forteller om hva som inspirerte ham til å skrive en barnebok og hvordan fortellingen vokste fram. Han er også opptatt av hvordan de nydelige illustrasjonene til Victoria Sandøy gjør dette til en vakker, spennende og tankevekkende julefortelling. 

Snømannens jul nærmer det seg jul, og overalt pyntes og ordnes det til den store dagen. Men det er ikke alle som er invitert inn i varmen. For hvordan er det egentlig å være snømann, og måtte stå alene der ute i all slags vær?

I vår utga Sondre Lerche albumet «Patience». Det er blitt unisont hyllet av kritikerne. Avslutningsvis i podcast-episoden spiller Lerche et par låter fra albumet og en av de nye Bob Dylan-låtene.