Alt vil bli avslørt: Siste bok i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie er endelig her

SkjønnlitteraturRomanerAlt vil bli avslørt: Siste bok i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie er endelig her

Ventetiden er over for alle Lucinda Riley-fans. Nå er «Atlas – historien om Pa Salt» ute i butikk.

Estimert lesetid 4min
Foto av boka Atlas - historien om Pa Salt» av Lucinda Riley og Harry Whittaker
– Atlas byr på gjensyn med alle de første syv bøkene, plottene er alle viklet inn i hverandre, og dette har vært planlagt i ti år, forteller Harry Whittaker, Lucinda Rileys sønn og medforfatter av «Atlas». (Foto: Maria Kleppe Vihovde)

Hvem var Pa Salt, og hvorfor adopterte han de syv søstre? Lenge var det uvisst når – og i det hele tatt om – vi ville få svar på den aller største gåten i Lucinda Rileys enormt suksessrike serie «De syv søstre».

Da Den savnede søsteren utkom i 2021, trodde mange at siste kapittel i sagaen var skrevet.

Stor var derfor overraskelsen da Lucinda Riley samtidig annonserte at det skulle komme en åttende bok. Hun var godt i gang med manuset da hun bare uker etter lanseringen gikk bort. Så ble det klart at hennes sønn Harry Whittaker skulle fullføre fortellingen.

Forhåndsbestill Atlas her, så får du boka hjemsendt straks den er ute.

– Bravo Harry!

Selv har Harry Whittaker naturlig nok vært spent på mottakelsen, etter å ha fullført sin mors verk. Nå kan han heldigvis trekke et lettelsens sukk.

«Bravo, Harry!», skriver Dagbladets Cathrine Krøger og fortsetter: «All ære til avdøde Lucinda Riley og Harry Whittaker».

I VG oppfordrer anmelder Guri Hjeltnes: «Hold dere fast og les!», og skriver at: «Riley fans vil trolig gi seg ende over […] Atlas er «ukomplisert underholdningslitteratur på sitt beste».

Suksessen skyldes at Lucinda Riley var en gudebenådet forteller, sier salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm Knut Gørvell i dette intervjuet på NRK P1.

Planlagt av Lucinda Riley i ti år

– Atlas byr på gjensyn med alle de første syv bøkene, plottene er alle viklet inn i hverandre, og dette har vært planlagt i ti år, forteller Harry Whittaker i videoen under.

Det beste du kan gjøre, er i følge ham å gjenlese alle bøkene, men ettersom dette jo vil ta sin tid, gjør han et forsøk på å oppsummere, eller iallfall minne om, innholdet i de første syv bøkene, slik at du kan være litt mer forberedt på Atlas.

Enorm suksess

Serien «De syv søstre» har blitt omfavnet av lesere så vel som anmeldere. Her i Norge har Lucinda Riley vært å finne på bestselgerlistene hver eneste uke de siste snart fem årene, iblant med mer enn én bok samtidig. Det er ganske unikt!

Som Guri Hjeltnes i VG skrev i en av sine anmeldelser: «Få behersker denne sjangeren som Riley.»

Atlas er den åttende og siste boka i «De syv søstre»-serien. Bestill den her og få den så snart en er ute! (Foto: Maria Kleppe Vihovde)

Uforglemmelig avslutning

I Atlas – Historien om Pa Salt vil altså alt bli avslørt.

Paris, 1928

En gutt blir funnet, forkommen og døden nær, og en vennlig familie tar seg av ham. Den stille, talentfulle gutten blomstrer i sitt nye hjem, og familien gir ham et bedre liv enn han noen gang kunne ha drømt om.

Etter hvert som han vokser opp til en ung mann, som forelsker seg og blir student ved det prestisjetunge Conservatoire de Paris, hender det at han iblant glemmer fortidens redsler og trusselen som henger over ham. Men i sitt hjerte vet han at den dagen vil komme hvor han må flykte igjen.

Egeerhavet, 2008

For første gang er alle de syv søstrene samlet. De er om bord på Titanen for å ta et siste farvel med den gåtefulle faren de elsket så høyt. Til alles overraskelse har Pa Salt valgt å gi ledetråden til fortiden deres til Merry, den savnede søsteren, i form av en dagbok. Men for hver detalj som avsløres, dukker det opp nye spørsmål. Hvem var denne mannen som adopterte barn fra alle verdenshjørner? Søstrene må etter hvert innse at deres elskede far var en mann de knapt kjente. Og enda mer sjokkerende: Alle hans hemmeligheter kan få konsekvenser for dem den dag i dag.

Atlas – historien om Pa Salt av Lucinda Riley og Harry Whittaker spenner over et helt liv med kjærlighet og tap, den krysser grenser og hav og fører serien «De syv søstre» til frem til en fantastisk, uforglemmelig avslutning.

Atlas – Historien om Pa Salt er, som resten av serien «De syv søstre», oversatt av Benedicta Windt-Val.

Forhåndsbestill Atlas her, så får du boka straks den er ute.