Lucinda Rileys favorittforfatter Tracy Rees imponerer med «Timeglasset»

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Rileys favorittforfatter Tracy Rees imponerer med «Timeglasset»

Ukas feelgood er til deg som venter på neste Lucinda Riley-bok. «Timeglasset» av Tracy Rees er en varm roman om å finne kjærligheten, og dessuten en av Rileys absolutte bokfavoritter.

Estimert lesetid 3min
Tracy Rees har solgt over 100 000 bøker i Norge, og er en av Lucinda Rileys egne favoritter. (Foto: Phil Lewis)

Hvis Lucinda Riley er dronningen av feelgood-romaner i Norge, så må Tracy Rees være den nye kronprinsessen. Hun er virkelig i ferd med å gjøre innmarsj i leseglade nordmenns hjerter.

Rees har allerede solgt over 100 000 solgte bøker her i Norge, to av titlene ligger på boklista for øyeblikket. Bøkene som er på pocket-lista er Huset på Silvermoor og Et nytt liv for Florence Grace, sistnevnte har ligget der i over 20 uker.

Som Lucinda Riley skriver Rees romaner med en innbydende atmosfære, hvor hun fletter inn historie, dramatikk og en god dose kjærlighet. Nå er hun aktuell med en helt ny roman på norsk: Timeglasset, som er lagt til Wales.

Søker tilflukt i badeby når livet rakner

Historien starter i 1950. Tenåringsjenta Chloe besøker badebyen Tenby fast hver sommer. Der bor hun hos slektninger og nyter livet på stranda. De idylliske somrene følger hverandre, helt til den sommeren hvor hun møter en mann hun forelsker seg i. Om kvelden, på deres første stevnemøte, skjer det noe som skal komme til å forfølge henne resten av livet.

Året har blitt 2014 og Nora lever et liv som alltid har gått på skinner. Men en dag ramler tilværelsen sammen fullstendig. For å komme til hektene reiser hun til Tenby i Wales, hvor hun har vært før. Snart får hun tankene bort fra seg selv og over på noe annet, noe mystisk som skjedde i denne byen for mange år siden.

«Feelgoodstemningen er på topp»

Lucinda Riley har sagt om romanen at den er en «stemningsfull og elegant historie, fylt med de historiske detaljene som er blitt Tracy Rees’ varemerke”. Og Mari Naäslung i Göteborgs-Posten konkluderer med at «Følelsene som formidles, berører, og feelgoodstemningen er på topp.» Også avisa Expressen setter merkelappen «sjarmerende» på boka.

«Denne perlen har alt en feelgoodbok skal ha. Kjærlighet, intriger, misforståelser og en lykkelig slutt. (…) Gå ikke glipp av denne, for du får feelgood DELUXE!» skriver bokbloggen Bettan bokprataren.

Mens vi venter på Lucinda

Tracy Rees norske redaktør er Margrete Krogseth. Hun synes ikke det er rart at forfatteren nå har blitt så populær hos nordmenn:

– Hun skriver veldig koselig og sjarmerende, med en helt egen varme. Og historiene er alltid underholdene, og har god driv, sier hun.

Krogseth tror mange leser Tracy Rees mens de venter på den neste til Lucinda Riley:

– De har en ganske lik skrivestil, synes jeg.

Her finner du alle utgitte bøker av Tracy Rees.