Fem Lucinda Riley-bøker du må få med deg

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerFem Lucinda Riley-bøker du må få med deg

Lucinda Riley har en enorm produksjon som forfatter. Er du fan av «De syv søstre»-serien, vil du elske disse fem, frittstående romanene fra norgesfavoritten.

Estimert lesetid 6min
Portrett av Lucinda Riley
Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innen film, teater og TV, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til 37 språk og har solgt 20 millioner eksemplarer på verdensbasis. (Foto: Astrid Waller)

Lucinda Riley har med sine underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. På ni år har bøkene hennes totalt solgt over 1,4 millioner eksemplarer her i landet, og minst én av hennes bøker har ligget på bestselgerlistene hver uke i over fire år. 

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innen film, teater og TV, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til 37 språk og har solgt 20 millioner eksemplarer på verdensbasis. De har vært på bestselgerlistene til både Sunday Times og New York Times.De senere årene har svært mange lesere blitt kjent med serien om De syv søstre. De syv bøkene i serien som hittil er utgitt forteller historien om en flokk adopterte søstre, løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. Alle bøkene som så langt er utgitt i serien har toppet bestselgerlistene her til lands.

11. mai 2023 er det verdenslansering for åttende og siste bok i serien, Atlas. Historien om Pa Salt.

Lucinda Riley - Atlas - Historien om Pa Salt - Alt vil bli avslørt - 11.05.23
Den åttende og siste boka i serien om De syv søstre kan du forhåndsbestille allerede nå her.

I mellomtiden har Lucindas forfatterskap enda mer å by på, selv om du allerede har lest alle bøkene i serien. Vi har valgt ut fem av Lucinda Rileys frittstående romaner, som alle lesere av De syv søstre-serien vil elske.

Fem frittstående Lucinda Riley-romaner

Orkideens hemmelighet  

Orkideens hemmelighet (2011) tar Lucinda Riley leserne med på en uimotståelig reise til Wharton Parks magiske verden i England, og videre til Thailand under andre verdenskrig. Den er fylt med overraskelser, atmosfære, lidenskap og løgner – et romantisk og dypt gripende slektsdrama.

Orkideens hemmelighet handler om konsertpianisten Julia Forrester og den prominente familien Crawford, som får sine sjokkerende hemmeligheter avslørt. Som barn tilbrakte Julia mye tid på det gamle godset Wharton Park, der bestefaren hennes var gartner og dyrket vakre orkideer. Når en tragisk ulykke rammer Julias familie, vender hun tilbake til de vakre omgivelsene rundt Wharton Park. Kit Crawford er arving til godset, og i gang med å pusse opp eiendommen.

Funnet av en gammel dagbok blir nøkkelen til en kjærlighetshistorie som i sin tid nesten ødela Wharton Park. Like før andre verdenskrig bryter ut, bor det unge paret Olivia og Harry Crawford på Wharton Park. Når krigen kommer, må Harry forlate familien for å kjempe for landet sitt. Skjebnesvangre hendelser skal komme til å få konsekvenser også for de neste generasjonene. 

Jenta på klippen  

Jenta på klippen (2012) er Lucindas egen favoritt blant sine egne bøker. Kanskje fordi hovedpersonen, Aurora, har en del likhetstrekk med henne selv. Jenta på klippen er en trollbindende fortelling om to irske familier, som vikles sammen av en tragisk fortid. Fortiden kan dessuten virke skjebnebestemt til å gjenta seg. 

Jenta på klippen sveiper over Edward-tidens England til New York i våre dager, fra den majestetiske irske kysten til den falmede prakten i et legendarisk hus midt i London. 

For å flykte fra en fersk kjærlighetssorg i New York vender Grania Ryan tilbake til familiehjemmet på Irlands forrevne og forblåste kyst. Her, på klippekanten midt i en storm, møter hun en ung jente. Aurora Lisle kommer til å forandre livet hennes på dyptgripende vis. 

Tross advarslene Grania får fra sin mor om å vokte seg for Lisle-familien, former Aurora og Grania et nært vennskap. Gjennom funnet av noen gamle familiebrev som går helt tilbake til 1914, begynner Grania å forstå nøyaktig hvor dypt familienes historier er flettet sammen. Grusomhetene i første verdenskrig, skjebnen til et vakkert hittebarn og ballettens uimotståelige dragning har gitt grobunn for en arv av hjertesorg som setter spor i hver nye generasjon. Til slutt blir det Aurora som har intuisjonen og åndskraften som skal til for å låse opp fortidens lenker. 

Lavendelhagen

Lavendelhagen (2013) er en spennende og storslått fortelling om krig, kjærlighet og tilgivelse. Også her utspiller handlingen seg i to tidsplan, og det handler blant annet om kvinnelige spioner i Frankrike under den andre verdenskrigen.

Sør-Frankrike 1998: Når Emilie de la Martinières mor dør, arver datteren det gamle slottet som har vært i familiens eie i århundrer. Emilie er nært knyttet til stedet, men det er mye hun ikke vet. Hva har foregått i det hemmelige rommet hun finner i slottets kjeller, og hvorfor snakket faren aldri om det som skjedde under krigen? Og hvem er den mystiske Sophia som har etterlatt seg en notatbok fylt med de vakreste dikt? 

London 1943: Den unge Constance Carruthers blir trukket inn i motstandsarbeidet og kommer til det okkuperte Paris som spion idet konflikten er på sitt verste. Her havner hun uforvarende i en velstående familie, og før hun vet ordet av det befinner hun seg midt i et komplisert spill av løgner og bedrag. Til slutt blir hun nødt til å søke tilflukt i familiens gamle slott i Sør-Frankrike.

Midnattsrosen

Jeg har prøvd en gang tidligere å forklare handlingen i Midnattsrosen (2014), og endte med å beskrive den som en blanding av Indias datter og Downton Abbey. Den har en handling som spenner over fire generasjoner i to svært forskjellige kulturer – den indiske og den engelske.

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor.

Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England.

Kjærlighetsbrevet

Kjærlighetsbrevet (2017) er en typisk Riley-roman med lidenskap, drama og romantikk, og samtidig kan den nesten kalles en spennings- og spionroman. 

I nåtid sørger England over den folkekjære skuespilleren Sir James Harris’ død. Den unge journalisten Joanna Haslam skal dekke begravelsen for avisen sin, men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger.

Men hvem er de to elskende og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Joannas nysgjerrighet er vekket og hun begynner å grave i saken. Dette skal vise seg å bli svært farlig, ikke bare for henne selv. Samtidig skjer det noe som får hennes eget hjerte til å banke fortere.