Sånn laget Lucinda Riley navnene på karakterene i serien om De syv søstre

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerSånn laget Lucinda Riley navnene på karakterene i serien om De syv søstre
Estimert lesetid 3min

Romanserien De syv søstre er løselig basert på urgamle historier og myter
omkring De syv søstre i den kjente stjernehopen Pleiadene. Det er ikke nødvendig å ha kunnskap om stjernene eller mytene for å ha glede av bøkene. De inneholder likevel en rekke skjulte referanser om du er interessert og vet hvor du skal lete.

– Etter at jeg ble inspirert til å skrive en romanserie basert på stjernehopen og De syv søstre, satte jeg meg en kveld ned sammen med familien min.

Jeg visste allerede at romansøstrene mine – alle fra dette århundret – skulle være oppkalt etter de mytologiske søstrene fra en svunnen tid, forteller Lucinda Riley.

I følge den bestselgende forfatteren fantes det noen utfordringer knyttet til uvant staving og uttale for en moderne leserskare.

– Jeg visste også at jeg ønsket å innlemme andre mytiske karakterer i bøkene. Så den kvelden førte jeg opp alle hovedkarakterene på en tavle, sammen med en beskrivelse av dem. Jeg la papir og penner frem på bordet og ba alle i familien om å finne anagrammer og kallenavn som kunne brukes på karakterene i bøkene, forteller Riley.

De syv søstre – presentasjon av persongalleriet:

Pa Salt – er søstrenes adoptivfar, som i røffe trekk er basert på Atlas, titanen i gresk mytologi som bar jorden og himmelen på sine skuldre. Anagrammet får sin «P» fra Pleione, kallenavnet ettersom «Salt» henspiller på denne karakterens forkjærlighet for havet.

Maia – den nåtidige heltinnen i den første romanen var lett. Fordi det er slikt et vakkert navn og fortsatt brukes i moderne tid, trengte hun ikke noe kallenavn.

Alcyone – «Ally» var et naturlig kallenavn for søster nummer to.

Asterope – «Star», navnet betyr «stjerne», og det sprang meg i møte som et perfekt kallenavn på denne karakteren.

Celaeno – etter å ha lekt oss med en rekke anagrammer som ikke fungerte, var det noen som foreslo det enkle kallenavnet «CeCe». Dette falt umiddelbart i smak hos oss alle.

Taygete – ettersom denne søsteren ifølge myten ble forvandlet til en due av Artemis, og ettersom hun i bøkene mine har en lidenskapelig forkjærlighet for dyr, følte vi at hun burde kalles noe som har med dyr å gjøre. Vi bestemte oss for «Tiggy», etter pinnsvinet Mrs. Tiggy-Winkle i boken til Beatrix Potter.

Electra – jeg visste at denne karakteren skulle være ildfull og energisk, så dette navnet passet perfekt.

D’Apliése – jeg hadde et sterkt ønske om å inkludere Pleiadene et sted. Derfor skapte vi anagrammet D’Apliése, som ble søstrenes etternavn.

Kreeg Eszu – jeg visste at Zevs-karakteren skulle vise sitt åsyn en håndfull ganger i serien. Ifølge mytene skal han ha fått barn med tre av søstrene. Det var også han som forvandlet dem til duer og plasserte dem på stjernehimmelen for å hjelpe dem med å unnslippe den lidderlige jegeren Orion.

Zevs var også guden som beordret Atlas til å bære jorden og himmelen på skuldrene sine. Fordi det passet inn i plottet mitt, delte jeg denne karakteren i to: milliardæren Kreeg Eszu og sønnen hans Zed Eszu. Kreeg er et anagram for «Greek» (engelsk for gresk, red. anm.), og etternavnet Eszu er et anagram for «Zevs». Maia involverer seg med den beryktede Zed mens hun studerer ved universitetet.