Lucinda Rileys sønn skal fullføre den åttende boka om De syv søstre

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Rileys sønn skal fullføre den åttende boka om De syv søstre

Det store spørsmålet siden Lucinda Rileys død har vært hva som skal skje med det uferdige manuskriptet til bok åtte i serien «De syv søstre». Nå kommer familien med svar.

Estimert lesetid 2min
Lucinda Riley og hennes sønn Harry Whittaker
«Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, og jeg vil holde mitt løfte til henne om å dele dem med hennes hengivne lesere,» sier Harry Whittaker, Lucinda Rileys sønn, i en uttalelse fra familien. (Foto: Privat, Catherine Gonsholt Ighanian)

Det var rett før utgivelsen av det alle trodde var den siste boka om De syv søstre, Den savnede søsteren, at avsløringen kom fra Lucinda Riley: Det kommer en bok til. En åttende bok, som skal handle om søstrenes mystiske far. Hvem er egentlig Pa Salt?

I juni kom den triste beskjeden om at Riley tapte mot kreften. Millioner av lesere har ventet i spennening på hva som nå vil skje rundt den varslede åttende og siste boken i serien – og om den i det hele tatt ville bli publisert.

Sønnen blir medforfatter

I dag kom beskjeden om at Atlas: Historien om Pa Salt vil bli utgitt over hele verden våren 2023, og at Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker er medforfatter.

I en kunngjøring på Lucinda Rileys Facebook-side skriver familien:

«Før hun døde skrev Lucinda flere viktige passasjer i tillegg til detaljerte notater om historien. Hun uttrykte et klart ønske om at hennes eldste sønn, Harry, skulle fullføre serien hvis det verste skulle skje.»

I 2020 debuterte Lucinda Riley som barnebokforfatter sammen med sønnen Harry Whittaker og illustratøren Marie Voigt. En venn i mørket var første bok i barnebokserien Følgesvenner. I Facebook-posten uttaler Harry:

«Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, og jeg vil holde mitt løfte til henne om å dele dem med hennes hengivne lesere. Vær trygg på at våren 2023 vil hele verden vite hvem Pa Salt er og hvorfor han adopterte søstrene.»

Takker for støtten

Familien takker også de som har gitt dem rom til å sørge, og for sjenerøse bidrag til Lucindas hjertesak Mary’s Meals, som deler ut mat til skolebarn i verdens aller fattigste områder.

Lucinda Riley omtales gjerne som dronningen av underholdningsromaner. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis. Her til lands har hun solgt 1,6 millioner bøker, og hun er den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret. De syv søstre kom ut i 2015 og var starten på romanserien som løftet Rileys popularitet til de helt store høyder i svært mange land.