Feelgoodfest: To dager med stjerneforfattere, bokglede og god stemning – helt gratis

UnderholdningsromanerUnderholdningsromanerFeelgoodfest: To dager med stjerneforfattere, bokglede og god stemning – helt gratis

Bli med på gratis Feelgoodfest 26.-27. april i Cappelen Damm-huset! Velkommen til to dager fylt med bokglede, forfattertreff og god stemning.

Estimert lesetid 9min
Plakat til Feelgoodfest med logo, forfatterportretter, lineup
Tracy Rees, Harry Whittaker og Bonnie Garmus er blant stjernene du møter på Cappelen Damms Feelgoodfest 26.-27. april. Marian Keyes og John Boyne stod tidligere på programmet, men har måttet melde avbud pga. sykdom.

Selv om gradstokken fremdeles nekter for at det er vår, er det vel liten tvil om at vi går mot lysere og varmere tider. Tidspunktet på året er derfor ikke tilfeldig valgt når Cappelen Damm og Bestselgerklubben inviterer til Feelgoodfest 26.-27. april i Cappelen Damm-huset i Akersgata i Oslo.

Else Kåss Furuseth åpner det hele onsdag 26. april kl. 15:30, og derfra går det slag i slag med enkeltarrangementer og egen festkveld begge dager.

Kari Birkeland og Sarah Natasha Melbye, begge kjente TV-profiler og programledere, loser oss igjennom programmet. I tillegg står altså Else Kåss Furuseth for prolog og skråblikk fra scenen.

Dette er forfatterstjernene du kan treffe – klikk på navnene så tas du til mer info om hver av dem lenger ned i saken:

NB! Marian Keyes og John Boyne var tidligere med i programmet, men har dessverre meldt avbud pga. sykdom.

Meld din interesse på Facebook, så får du enkel tilgang til oppdateringer og ekstra info.

Gratis, men husk billett til festkveldene

Alle arrangementer er gratis, men man må hente ut billett til «Festkveld – bok og bobler» begge dager her.

Dersom det er «utsolgt», er det likevel mulighet for å få plass ved oppmøte i døren, ettersom alle med billett må møte senest 18:30 for å være sikret plass. Det vil også bli mulig for ca. 100 publikummere å se arrangementet på skjerm i tilstøtende sal.

Alle arrangementene bortsett fra festkveldene vil begge dager bli strømmet på cappelendamm.no.

Program – Feelgoodfest 2023

onsdag 26. april

 • Kl. 15:30: Festivalåpning med bobler
  • «Love is in the air» – prolog ved Else Kåss Furuseth
  • Møte med Tracy Rees – Bli kjent med den nye dronningen av britisk feelgood som bl.a. har skrevet Kjæreste Blue, Timeglasset, Mysteriet Amy Snow og Skandalen.
  • Programleder: Kari Birkeland
 • Kl. 16:15: NB! AVLYST Møte med John Boyne – en av Irlands beste og mestselgende forfattere som er utgitt på 60 språk. Han fikk sitt store gjennombrudd med Gutten i den stripete pyjamasen som også ble en stor suksess som film. I år er John Boyne aktuell med oppfølgeren Alt som er ødelagt. Programleder: Sarah Natasha Melbye
 • Kl. 17:00: Kjemitimen – Møte med Bonnie Garmus – forfatteren som står bak verdenssuksessen Leksjoner i god kjemi som har vært nummer 1 i USA, England og Tyskland. Programleder: Kari Birkeland
 • Kl. 17:45: Jul hele året – «Førjulstreff» med de norske forfatterne Kjersti Herland Johnsen og Siri Østli som bl.a. har skrevet julefeelgood-romaner. Programleder: Sarah Natasha Melbye
 • Kl. 19:00: Festkveld – bok og bobler
  Goodiebag til de 200 første – NB! Husk å hente ut gratis billett!
  • Møte med stjerneforfatter Tracy Rees. Bli kjent med kvinnen bak de populære bøkene Kjæreste Blue, Timeglasset, Mysteriet Amy Snow og Skandalen.
  • Kjærligheten i livet og i bøkene – Et skråblikk fra Else Kåss Furuseth
  • Arven etter Lucinda Riley. Møte med Lucinda Rileys sønn og medforfatter, Harry Whittaker.
  • Programleder: Kari Birkeland


Torsdag 27. april

 • Kl. 15:00: Afternoon Tea med Tracy Rees – Bestselgerforfatter Tracy Rees inviterer til te og samtale. Programleder: Kari Birkeland
  (Marian Keyes utgår fra denne posten pga. sykdom)
 • Kl. 16:00: Norsk feelgood i mørke tider
  • Møte med Jorid Mathiassen – Jorid Mathiassen er forlagsredaktør og var bl.a. Lucinda Rileys norske redaktør i mange år. Hun debuterte i fjor med romanen Der hvite liljer vokser.
  • Skråblikk og fordommer. Møte med Roar Ræstad – Krimforfatter Roar Ræstad har med Glasgow Kiss skrevet en lun og humoristisk roman med et treffende skråblikk på fordommer man kan ha i møte med mennesker som har andre holdninger enn deg selv. Her utspilles det hele i noen heftige dager i Skottland der en femtiårsfeiring med kompisgjengen får en litt annen vending enn ventet. Ræstad har tidligere skrevet fire krimromaner.
  • Møte med Marit Reiersgård – Marit Reiersgård har skrevet en rekke bøker for barn og voksne i forskjellige sjangere. I år er hun aktuell med romanen Sommeren før dagen i mars.
  • Programleder: Sarah Natasha Melbye
 • Kl. 17:00: Godseiere og husmannsfolk på Sommersholm. Møte med Ann-Christin Gjersøe
  Denne våren gir Ann-Christin Gjersøe ut de to første romanene i «Sommersholm»-serien. Dette er underholdningsromaner om herskap og tjenere i Norge på 1800-tallet i Downton Abbey-stil. Programleder: Kari Birkeland
 • Kl. 17:45: Alt vil bli avslørt. Møte med Harry Whittaker – Lucinda Rileys sønn og medforfatter
  11. mai er det verdenslansering av det siste bindet i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie, Atlas – Historien om Pa Salt. Harry Whittaker har fullført denne romanen, etter morens død. I dette siste bindet vil alt bli avslørt, og du vil få historien om faren til de syv søstrene. Programleder: Kari Birkeland
 • Kl. 18:15: NB! AVLYST Skyld og sorg. Møte med john Boyne – Den irske prisbelønte forfatteren fikk sitt store gjennombrudd med Gutten i den stripete pyjamasen som også ble en stor suksess som film. I år er John Boyne aktuell med oppfølgeren Alt som er ødelagt. Programleder: Sarah Natasha Melbye
 • Kl. 19:00: Festkveld – bok og bobler
  Goodiebag til de 200 første – NB! Husk å hente ut gratis billett!
  • Møte med Tracy Rees Bli kjent med kvinnen bak de populære bøkene Kjæreste Blue, Timeglasset, Mysteriet Amy Snow og Skandalen.
  • Møte med Lucinda Rileys sønn og medforfatter, Harry Whittaker Møt Harry Whittaker, Lucinda Rileys sønn. Den 11. mai er det verdenslansering av det siste bindet i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie, Atlas – Historien om Pa Salt. Harry Whittaker har fullført denne romanen, etter morens død. I dette siste bindet vil alt bli avslørt, og du vil få historien om faren til de syv søstrene.
  • «Syv søstre»-quiz Etter intervjuet med Harry Whittaker kan du konkurrere mot ham i en uhøytidelig «Syv søstre»-quiz.
  • Musikkinnslag ved Guro von Germeten, som er norsk vokalist, trekkspiller, låtskriver og produsent.
 • Programleder: Sarah Natasha Melbye
Alt vil bli avslørt - 11.05.23 - «Atlas» av Lucinda Riley - Forhåndsbestill nå!

Forfatterne som kommer til Feelgoodfest

Tracy Rees

Tracy Rees er av Lucinda Riley blitt utpekt som den mest lovende nye stemmen innen historisk drama, og bøkene er blitt bestselgere i England. Mysteriet Amy Snow ble kåret til vinneren av Bokklubben Richard & Judys konkurranse «Jakten på den neste bestselgeren». Både denne, Kjæreste Blue, Et nytt liv for Florence Grace, Huset på Silvermoor, Timeglasset, Den lille bokens hemmeligheter, Rosehagen og Juleønsket har ligget lenge på norske bestselgerlister, og hennes nye Skandalen ligger an til å gjøre det like godt. Tracy Rees‘ bøker har til nå solgt over 250 000 eksemplarer i Norge.

Harry Whittaker

Harry Whittaker er Lucinda Rileys sønn og en prisbelønt programleder på BBC radio. Den 11. mai er det verdenslansering av det siste bindet i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie, Atlas – Historien om Pa Salt. Harry Whittaker har fullført denne romanen etter morens død.

Bonnie Garmus

Bonnie Garmus arbeider som tekstforfatter og kreativ leder. Hun er også langdistansesvømmer, roer og mor til to døtre. Garmus kommer fra Seattle, og bor nå i London sammen med sin ektemann og en hund ved navn 99. Leksjoner i god kjemi er hennes debutroman. Den er blitt en verdenssuksess og har vært på toppen av bestselgerlistene bl.a. i USA, England og Tyskland.

Ann-Christin Gjersøe

Ann-Christin Gjersøe (f. 1975) er oppvokst i Sande i Vestfold, og bor i dag på en gård i Fon i Tønsberg. Hun har skrevet i en årrekke, og hennes første romanserie, Livsarven, kom ut i 2006. Ti år etter fulgte Hvite hjerter. Hun er også kjent for krimromanen Jernjomfruen. Denne våren er hun aktuell med de to første bøkene i romanserien «Sommersholm»: Piken i snøen og Kameliaskrinet.

Roar Ræstad

Roar Ræstad har med Glasgow Kiss skrevet en lun og humoristisk roman med et treffende skråblikk på fordommer man kan ha i møte med mennesker som har andre holdninger enn en selv. Her utspilles det hele i noen heftige dager i Skottland der en femtiårsfeiring med kompisgjengen tar en litt annen vending enn ventet. Ræstad har tidligere skrevet fire krimromaner.

Marit Reiersgård

Marit Reiersgård (f.1965) debuterte i 2007 med ungdomsboken Alt jeg ser er sant. Hun har siden utgitt en rekke bøker for barn og voksne i forskjellige sjangere. I 2015 ble hun nominert til den prestisjefylte Rivertonprisen for kriminalromanen Jenta uten hjerte. Bøkene hennes har vært kritikerroste og er oversatt til flere språk. Hun er også representert i flere antologier. Sommeren før dagen i mars er hennes første underholdningsroman.

Jorid Mathiassen

Jorid Mathiassen vokste opp på øya Dønna på Helgelandskysten, og bor i Oslo. Hun har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo, og har de siste ti årene jobbet som forlagsredaktør, først i Cappelen Damm og nå i Bonnier Forlag. Før det jobbet hun som journalist i bransjebladet Bok & samfunn. Der hvite liljer vokser er hennes første roman.

Kjersti Herland Johnsen

Kjersti Herland Johnsen har hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen og har arbeidet i norsk forlagsbransje siden 1998. I dag arbeider hun i Gyldendal. Kjersti bor i Oslo med mannen sin, Alf Roar. Sammen har de to barn på 22 og 13 og en katt som heter Batman. Jul på Himmelfjell hotell er hennes andre roman.

Siri Østli

Siri Østli er gift og har fem voksne døtre – og universitetsgrad i fransk, russisk og psykologi. Hun er født på Gjøvik, men bor i dag i Oslo. Hun debuterte med sin første feelgood-roman, På høye hæler over Grønland, i 2009, boka ble svært godt mottatt av pressen, som ga henne tilnavnet «Norges feelgood-dronning». Østli har siden gitt ut romanene Det søte liv, Pikekyss og djevelkake og Stikkelsbærsøstre. Høsten 2021 var hun igjen bokaktuell med juleromanen Adventskalenderen.

Ta en titt på traileren til Ann-Christin Gjersøes «Sommersholm»-serie! (Video: Lina Hindrum)

Relaterte artikler