Digital suksess for Krimfestivalen 2021

KrimbøkerDigital suksess for Krimfestivalen 2021

Krimfestivalen feiret tiårsjubileum med tidenes seertall. Men moroa er ikke over: Alle programmene kan ses til langt over påske, helt gratis og når det passer deg.

Estimert lesetid 3min
Knut Nærum på Krimfestivalen 2021
Et av de mest populære innslagene på årets krimfestival har vært Knut Nærums «Norsk kriminallitteraturhistorie fritt etter hukommelsen». Alle programpostene kan nå ses på Krimfestivalen.no.

Krimfestivalens tiårsjubileum gikk i pandemiens tegn, med digitale arrangementer fra morgen til kveld. John Grisham, Karin Fossum, Knut Nærum og et stjernelag av nordiske og internasjonale krimforfattere har vært på skjermen, og mange titalls tusen publikummere har vært innom for å se på.

Fortvil ikke om du ikke har fått sett så mye ennå, for festivalen blir liggende tilgjengelig på Krimfestivalen.no. Der er det nå 50 program som du kan se gratis når du vil – til langt over påske.

Drømmeprogram

Siden vi har kunnet ta opp filmer i forfatternes egne hjem, fikk Krimfestivalen i år med forfattere vi tidligere bare har drømt om å få tak i som John Grisham, Harlan Coben, Val McDermid og David Baldacci. Bare disse fire forfatterne har solgt over 600 millioner bøker på verdensbasis. I tillegg til de internasjonale verdensstjernene deltar som vanlige store deler av den norske og svenske krimeliten som for eksempel Gunnar Staalesen, Tom Egeland, Karin Fossum, Lars Kepler, Camilla Grebe, Hans Rosenfeldt og Hans Olav Lahlum. Det er litt ekstra spennende i år der vi altså kan titte inn i alle disse hjemmene til krimforfatterne og se hvordan de har det hjemme og hvilke bøker de har i bokhyllene.

Publikumsrekorden slått ned i støvlene

Krimfestivalen har i alle år vært svært populær. Hvert år har man satt nye publikumsrekorder. Med årets profesjonelle sendinger har seertallene allerede slått den forrige publikumsrekorden på 12 000 med over 10 000. Mange tusen har sett minst 9 program, og det er hele tiden noen inne og ser på programmene. I påsken kan du altså lese en krimroman av din favoritt-forfatter og så gå inn på krimfestivalen.no og se et intervju med ham eller henne.

Krimquiz med hele familien eller humor med Knut Nærum

Foreløpig er Knut Nærums harselas med de norske krimforfatterne i «Norsk krimlitteraturhistorie fritt etter hukommelsen» det mest populære programmet, men vi regner med at han får sterk konkurranse av for eksempel intervjuene med John Grisham og David Baldacci. For begge forfatterne har gjort som Lars Kepler og delt intervjuet på sine sider.

Hvis du ikke fikk med deg Krimquiz med Anne Gaathaug på lørdag, kan også den ses i ettertid. Samle familien og kjør påskequiz! Du finner quizen på Facebook.

Man sier at jula varer helt til påske. Om Krimfestivalen kan man med hånden på hjertet si at den varer til langt over påske, og du kan altså se alle programmene gratis på krimfestivalen.no når det passer deg.

Her er noen av de mest sette programmene: