VIDEO: Lær deg fluefiske etter laks med denne nybegynner-guiden

Komme i gang med fluefisking etter laks? Se vår nybegynner-guide til utstyr, fluer, kasting og planlegging.

Estimert lesetid 3min

Akkurat nå kan du kjøpe boka Nordisk fluefiske etter laks med 50% rabatt i nettbutikken på cappelendamm.no. Trykk her!

Det finnes få ting som kombinerer spenning, sport og nærhet til naturen som fluefiske. Men har du aldri gjort det før, er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det finnes mengder av utstyr og teknikker, men hva du trenger kommer an på hvor ambisjonene dine ligger.

Derfor har vi laget en kort og enkel videoguide til fluefiske for nybegynnere. Du kan se alle filmene lenger ned i saken.

Øystein Aas har drevet med fluefiske siden ungdommen, og har vært instruktør, guide og utstyrstester, i tillegg til å skrive om fluefiske i internasjonale sportsfiskemagasiner. Hans nyeste bok, Nordisk fluefiske etter laks, er en praktisk praktbok med flotte bilder og nyttig informasjon til deg som vil drive med fluefiske.

Klikk her for å bla i en smakebit fra boka!

Boka fokuserer på laksefiske, som har noen vesensforskjeller fra fisking av andre arter, og tar for seg utviklingen som har skjedd i sporten de siste tiårene.

Vi får også ta del i forfatterens mange skjellsettende opplevelser fra en rekke lakseelver over hele verden.

Her får du en bred, oppdatert oversikt over fluefiske etter laks og hvordan utstyr og teknikker tilpasser ulike elver og fiskeplasser. Boken inneholder også en gjennomgang av de laksefluene du bare MÅ ha i flueboksen.

Perfekt for deg som er en nysgjerrig nybegynner, så vel som viderekomne fluefiskere.

Akkurat nå kan du kjøpe boka Nordisk fluefiske etter laks med 50% rabatt i nettbutikken på cappelendamm.no. Trykk her!

1. Fluefiske etter laks: Utstyr

Video: Åsmund Holien Mo

Utstyr til fluefiske etter laks kan virke litt mer komplisert enn for eksempel fluefiske etter ørett. Her forklarer Øystein Aas forskjellen på enhånds- og tohånds- fluestenger, samt fluesneller, og snøre – alt du som nybegynner trenger før din første fisketur.

2. De fire type fluene du trenger

Video: Åsmund Holien Mo

Fluer til fluefisking finnes i utallige varianter. Som nybegynner i fluefiske kan man fort bli forvirret: Mange av dem ser flotte og fargerike ut, men det er ikke nødvendigvis disse som er best. Her gir Øystein Aas tips til fire typer fluer du alltid burde ha med deg på fisketur.

3. Kasteteknikker for nybegynnere

Video: Åsmund Holien Mo

Fluekasting er kanskje den mest krevende delen av fluefiske. Over-hodet-kast er relativt enkelt for nybegynnere, og kan også brukes til laksefiske. Det er imidlertid såkalte «speykast» som er den dominerende teknikken innen laksefiske. Her viser Øystein Aas teknikken.

4. Slik planlegger du fluefiske etter laks i Norge

Video: Åsmund Holien Mo

Hva burde man egentlig tenke på når man planlegger en fisketur og skal fluefiske etter laks? Øystein Aas gir deg tips om hvor i Norge du burde reise gjennom fiskesesongen, de beste stedene for gutteturen og hvordan du kan kombinere familieferie med fluefiske.

Du kan også se hele serien på vår YouTube-kanal.

Akkurat nå kan du kjøpe boka Nordisk fluefiske etter laks med 50% rabatt i nettbutikken på cappelendamm.no. Trykk her!