Boktips: Sju bøker til friluftsmennesket

Dokumentar og samfunnBoktips: Sju bøker til friluftsmennesket

Et knippe gavebøker for friluftsinteresserte.

Estimert lesetid 4min

Har du noen i familien som er mer interessert i å være ute i naturen enn å sitte inne med en god bok? Vi gir deg gavetips som passer for de friluftsinteresserte, fra oppslagsverk om jakt til biografier om eventyrlige polarliv!

julegavetips
Til turentusiasten: En flott gave til alle som har  barn som de ønsker å dele naturgleden med. 

Gutten og fjellet – Torbjørn Ekelund

Gutten og fjellet er en oppdagelsesreise gjennom norsk natur, en samtale mellom far og sønn om det å ferdes ute med telt og ryggsekk, og om menneskets litenhet i møtet med naturen. Fjell og Vidde skriver: «Torbjørn Ekelund har en drivende god penn og en sympatisk blanding av humor og alvor med poetiske undertoner». Gutten og fjellet er også en svært estetisk bok: «Fotografiene, tatt av Ekelund selv og gjengitt i svart/hvitt, er nydelige», skriver Espen Grønlie i Dagsavisen.

Kjøp Gutten og fjellet på cappelendamm.no

julegavetips
Til jegeren: Boka er nyttig både for de som nettopp har startet med jakt, og for mer erfarne jegere.

Alt om jakt – Dag Kjelsaas

Den perfekte gaven til alle jegere! Her er mer enn 2000 jakttips ordnet tematisk etter nummer, noe som gjør det lett å finne frem. Boka er nyttig for dem som skal ta jegerprøven, som skal ut på sine første jaktturer og for dem som vil bli bedre jegere. Forfatter Dag Kjelsaas har drevet allsidig jakt i 50 år, og er tidligere redaktør og skribent i bladet Villmarksliv.

Kjøp Alt om jakt på cappelendamm.no

julegavetips
Til hytteeieren: En praktisk bok å ha liggende på hytta, slik at man kan finne ut mer om alle lydene man hører i naturen. 

Dyrelyder og fuglesang i norsk natur  – Jan Pedersen

Denne unike dyreboken er et allsidig gavetips som passer til hele familien. En flott gave til alt fra barn til hytteeiere. Her presenteres 100 norske dyr – fra rovdyr og planteetere til insekter og fugler – med bilder, tekst og lyd. Trykk på knappen og lytt til Norges fantastiske natur!

Kjøp Dyrelyder og fuglesang i norsk natur på cappelendamm.no

julegavetips
Til den ivrige padleren: Boken gir en samlet oversikt over de beste padlemulighetene landet vårt har å by på.

Norges beste padleturer – Per Roger Lauritzen

Har du noen i familien som er glade i å padle? Her forteller 12 dedikerte padlere om sine beste padleturer. Hele Norge er representert, men Nord-Norge fremheves som et spesielt populært padleeldorado. Her er alt fra lune padleturer innaskjærs til ville og farlige strekninger utaskjærs. En herlig opplevelsesbok for alle som padler!

Kjøp Norges beste padleturer på cappelendamm.no

julegavetips
Til dyreelskeren: Wohlleben viser hvordan dyr uttrykker følelser som humor, medfølelse, og sorg.

Dyrenes indre liv – Peter Wohlleben

I sin nye bok tar Peter Wohlleben, forfatteren av bestselgeren Trærnes hemmelige liv, utgangspunkt i forskning og sine egne observasjoner fra naturen og gir oss et fascinerende innblikk i dyrenes følelsesliv. Det er ikke så annerledes enn menneskets enn vi kanskje trodde! Gjennom forskjellige historier gir Wohlleben oss eksempler på hvordan også dyr har sin egen personlighet og karakter.

Kjøp Dyrenes indre liv på cappelendamm.no

julegavetips
Til den eventyrlystne: Nina Kristin Nilsen skriver om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren.

Sepp – en biografi om Leonhard Seppala – Nina Kristin Nilsen

Trenger du gavetips til noen som er interessert i både friluftsliv og historie? Da er biografien om Leonhard Seppala midt i blinken! Han ble i sin tid en av Amerikas best kjente personer, da han under ekstreme forhold hjalp til med å få medisin frem til den difterirammede byen Nome. Biograf Nina Kristin Nilsen forteller om gullgravere, immigranter og polarliv på en måte som tar pusten fra leseren.

Kjøp Sepp – en biografi om Leonhard Seppala på cappelendamm.no

julegavetips
Til den klimainteresserte: Her er (…) ingen retorikk om at vi står på kanten av stupet. Men den lavmælte sakligheten ført med sikker penn, etterlater ingen tvil om alvoret, skriver Dag O. Hessen i Klassekampen. 

Frostens rike – Bjørn Vassnes

Kryosfæren er betegnelsen på de delene av jorden der det er frossent vann, som snø, is eller permafrost. Dette er en verden de fleste kjenner mest på avstand, kanskje med unntak av oss nordmenn og noen andre nordboere. Men også vi ser mindre og mindre til den, fordi den skrumper. Bjørn Vassnes, Norges ledende forskningsjournalist, har skrevet en fascinerende bok om klimaforskning, biologi, kulturhistorie og arkeologi.

Kjøp Frostens rike på cappelendamm.no