Fra «Jeg har venta sånn på deg» av Trygve Skaug

DiktDikt om kjærlighetFra «Jeg har venta sånn på deg» av Trygve Skaug

Denne uka lanserer Trygve Skaug sin nye diktsamling «Jeg har venta sånn på deg», så ukas dikt er selvsagt hentet fra den.

Estimert lesetid 2min
Foto av Trygve Skaug
«for du ble så meg og jeg ble så du / og alt gled sammen så umulig å snu», skriver Trygve Skaug i et av sine nye dikt i samlingen «Jeg har venta sånn på deg». (Foto: Pernille Sandberg)

Trygve Skaug er en av våre mest populære artister og samtidig mest leste poeter. Med diktene sine har han nådd lesere langt utenfor de vanlige lyrikkmiljøene.

I Jeg har venta sånn på deg fortsetter Trygve Skaug suksessen, med uttrykket og stilen som gjorde ham populær blant så mange.

Her finnes det varme dikt, undrende dikt, dikt om kjærlighet og dikt om sorg, dikt om stotrende gutter og dikt om nydelig flyvertinnefransk. Du kan lese om hvordan å støtte mennesker som har det vondt, og om de små tingene som gjør stunden med kjæresten ekstra god.

Jeg har venta sånn på deg er en bok for både gamle fans og for nye og nysgjerrige lesere, for alle som ønsker et løft i livet eller et nytt blikk på tilværelsen. Og den er en perfekt gave til årets konfirmanter.

GLAD FORFATTER: Det var god stemning hos Norli Universitetsgaten i ettermiddag da Trygve Skaug signerte stabler med forhåndsbestilte bøker. For etternølere er det kanskje fremdeles mulig å få tak i et signert eks her. (Foto: Liv Grønback)

Fra «Jeg har venta sånn på deg»

Jeg var så meg og du var så du
du kom fra fjellet så mykt
jeg kom fra sjøen så ru
tospann
når strømmene møttes på Sara
ble brakkvann
ikke søtt ikke salt
bare litt for mye av alt
for du ble så meg og jeg ble så du
og alt gled sammen så umulig å snu
for alt ble litt skakt da vi drev hver vår vei
for jeg tok med deg
og du tok med meg

DIKT PÅ VINDU: Se et av diktene fra Jeg har venta sånn på deg ta form på vinduet til bokhandelen Halvbroren. (Video: Maria Kleppe Vihovde)