«Ikke slipp» av Trygve Skaug

DiktDikt om kjærlighet«Ikke slipp» av Trygve Skaug

Ukas dikt er hentet fra Trygve Skaugs nye diktsamling «Ikke slipp» som lanseres i dag. Førsteopplaget på 5000 eksemplarer er allerede revet bort.

Estimert lesetid 3min
Portrettbilde av Trygve Skaug
Trygve Skaug er poeten med over 100,000 følgere på Instagram. Hans nyeste samling «Ikke slipp» ble utsolgt før den kom ut. (Foto: Åsmund Holien Mo)

I dag lanserer Trygve Skaug både nytt album og ny diktsamling. Førsteopplaget av Ikke slipp er allerede utsolgt, men fortvil ikke – andreopplaget er på vei ut til bokhandlene.

Skaug er låtskriver, vokalist og poet. Han har over 110 000 følgere på Instagram, og når ut til et svært bredt publikum, som følger ham tett.

På toppen av bestselgerlisten for første gang siden 1985

I fjor vår ga Trygve Skaug ut diktsamlingen Følg med nå. Den fikk et enormt gjennomslag og lå på toppen av bestselgerlisten. Det skjer ikke hver uke. Sist gang var i 1985, da Rolf Jacobsen toppet listen med samlingen Nattåpent. 1985 var for øvrig er det året da Trygve Skaug ble født.

Skaugs nye diktsamling heter betegnende nok Ikke slipp. Han har sin helt egen stil, med trøstende og underfundige tekster. Her er det en form for visdom som vekker stor respons hos lesere i alle aldre.  

Trygve Skaug i det offentlige rom

Foto av et dikt utstilt foran Rådhuset i Oslo
Et av Skaugs dikt plassert foran Rådhuset i Oslo.

Du har kanskje sett noen av diktene hans rundt om i byen de siste ukene? For å markere lanseringen av Ikke slipp har det blitt satt opp diktinstallasjoner ved blant annet Operaen, Egertorget i Oslo og på toppen av Fløien i Bergen. Diktene er signert, ikke med forfatternavn, men et kjennetegn alle Trygve Skaug-fans kjenner igjen: #verdensfinestepublikum.

To dikt hentet fra Ikke slipp

Husk
at du er langt nede nå
og at jeg har
veldig lange armer

Pssst
dette diktet er ikke ekte
det er redigert
så det nesten ikke er
til å kjenne igjen
før sto det mellom linjene her
hva jeg for eksempel
syns er det vakreste ved deg
og hvorfor jeg ville stikke av
med deg
til Berlin
nå er det bare noe sånn
inspirational-quote-vas om at
du må gjøre det beste ut av dagen