Fra «Følg med nå» av Trygve Skaug

DiktDikt om vennskapFra «Følg med nå» av Trygve Skaug

Ukas dikt er fra Trygve Skaugs diktsamling «Følg med nå», som da den utkom i 2019 var den første diktsamlingen som toppet Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur siden 1985.

Estimert lesetid 2min
Foto av to venninner som ler
VENNESUPERKRAFT: Ukas dikt er av Trygve Skaug. (Foto: Getty)

Trygve Skaug er Norges mest populære poet, og samtidig er han en av våre mest folkekjære artister. Skaug er rett og slett blitt et litterært fenomen, og formidler nærmest daglig poesi bl.a. til sine nær 200 000 følgere på Instagram.

Da Trygve Skaug i 2019 ga ut sin første diktsamling på Cappelen Damm, Følg med nå, føyk den rett til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for all skjønnlitteratur. Det skjer ikke hver uke at en diktsamling topper den listen, rettere sagt var det da 34 år siden sist.

Forrige gang var i 1985, da Rolf Jacobsen toppet den samme listen med diktsamlingen Nattåpent. 1985 var for øvrig det året Trygve Skaug selv ble født.

Skaug er en mester i det å uttrykke noe allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene på en enkel og uhøytidelig måte, både i sine aller korteste dikt og i sine sanger. Ukas dikt er hentet fra Følg med nå.

Fra «Følg med nå»

Jeg er faktisk
den vennen du trenger
det er nemlig det
som er min superkraft

Trygve Skaug er glad i fansen sin og kaller dem gjerne #verdensfinestepublikum. Her leser noen av dem opp et av diktene hans. (Video: Åsmund Holien Mo).