Fra «Opprykk» av Trygve Skaug

DiktDikt om kjærlighetFra «Opprykk» av Trygve Skaug

Norges mest populære poet er ute med ny diktsamling. Ukas dikt er en smakebit fra Trygve Skaugs rykende ferske bok «Opprykk».

Estimert lesetid 2min
Foto av Trygve Skaug med åker i bakgrunnen
Trygve Skaug selger bøker som få andre her i landet, og viser at poesi virkelig er en sjanger for vår tid. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Trygve Skaug er ikke bare en av våre mest folkekjære artister, han er også blitt Norges klart mest populære poet. Skaug klarer å uttrykke noe enkelt og allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene, både i sine dikt og i sine sanger.

I 2020 utgav Trygve Skaug to diktsamlinger, Ikke slipp og Hjemmekamp. De ble hhv. nummer en og to på bestselgerlisten for lyrikk. Skaug selger nå bøker som få andre her i landet, og viser at poesi virkelig er en sjanger for vår tid.

Ny diktsamling

Nå er Trygve Skaugs nye diktsamling ute. Opprykk inneholder mange nye dikt som aldri har vært i bokform, i tillegg til et utvalg av de beste diktene fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste. Som alltid formidler Trygve Skaug sine lune og kloke dikt om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer hardt, mykt og bredt.

Forhåndsbestill signert utgave av Opprykk her.

Fra «Opprykk»

Noen ganger
når jeg kjenner etter
så er du ikke inne i hjertet mitt
det er akkurat som om du er enda nærmere
hvor nå enn det måtte være