Fra «Hjemmekamp» av Trygve Skaug

DiktDikt om kjærlighetFra «Hjemmekamp» av Trygve Skaug

Ukas dikt er et vakkert kjærlighetsdikt av Norges mest populære poet for tiden: Trygve Skaug.

Estimert lesetid 2min
Lykt med vindu formet som et hjerte. Lys inne i lykta.
Trygve Skaug er en mester i å uttrykke noe enkelt og allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene. (Foto: Unsplash)

Trygve Skaug er en av Norges mest populære artister og poeter. Han har nesten 130 000 følgere på Instagram og deler mange av sine dikt der. Trygve Skaug er en mester i å uttrykke noe enkelt og allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene.

Første poet på listetoppen siden 1985

I fjor vår ga Trygve Skaug ut diktsamlingen Følg med nå. Den fikk et enormt gjennomslag og lå på toppen av bestselgerlisten for skjønnlitteratur. Det skjer ikke hver uke. Forrige gang var i 1985 da Rolf Jacobsen toppet med samlingen Nattåpent. 1985 var for øvrig det året Trygve Skaug ble født.

Den mest solgte skjønnlitterære boken i vår

I vår ga Skaug ut Ikke slipp. Den gikk også til topps på bestselgerlisten og ble den mest solgte skjønnlitterære boken første halvår. Nå er han ute med en ny diktsamling, Hjemmekamp.

Her byr poeten på noen av sine «greatest hits», det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste. I tillegg har boken flere nyskrevne perler. Som alltid formidler Trygve Skaug sin lune dikt om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt.

Banner som reklamerer for diktantologien "Ukas dikt"

Her er en av perlene fra Hjemmekamp:

Hvem er skomakeren din
jeg må komme til bunns i
hvordan du som trår så varsomt
kan sette så djupe spor
i et hjerte
som er så hardt som mitt