Alexander Fallo om ADHD, dikt og dobbeltbookinger: – Det er rart å se tilbake på livet da jeg ikke visste om diagnosen

Alexander Fallo fikk en ADHD-diagnose i voksen alder. På Boktips LIVE forteller han om diktsamlingen «Dopamin» og redaktøren som måtte si stopp.

Estimert lesetid 2min

– Det er rart å se tilbake på livet da jeg ikke visste om diagnosen jeg egentlig hadde. Man skjønner jo ikke helt hvorfor man ikke får til det man ikke får til, forteller Alexander Fallo fra scenen på Boktips LIVE.

Forfatteren er ute med Dopamin, en diktsamling om å få en ADHD-diagnose i voksen alder – og å bli nødt til å leve med den.

Om forfatteren

Alexander Fallo

Foto av Alexander Fallo
Foto: Christian Olstad
  • Aktuell med diktsamlingen Dopamin.
  • Kjent for mange som Instagram-poet, og har gjennom en årrekke delt dikt med sine over 20 000 følgere.
  • Debuterte som forfatter i 2020 med den bestselgende diktsamlingen du fucker med hjertet mitt nå. Fulgte opp året etter med samlingen håper det var verdt det.
  • Bakgrunn fra Forfatterstudiet i Tromsø og Westerdals School of Communication.
  • Har tidligere skrevet leilighetsdikt for organisasjoner som Plan Norge, Røde Kors og Kreftforening, samt hatt flere samarbeid med motehuset Holzweiler.
  • Har også jobbet som låtskriver for Chris Holsten, vært med på Fredrik Høyer og Benik Baksaas’ album Til Alt Ute, og diktene hans har også blitt tolket av musikere som blant andre No.4 i låta «Under deg».

Et overfylt bibliotek uten bibliotekar

Dopamin er et personlig gravearbeid som tar for seg minner og scener fra et liv med en utbredt diagnose. Den er en samling triste, varme, frustrerende, humoristiske, energiske og fortvilte dikt skrevet med 20mg Ritalin i kroppen.

Alexander Fallo har selv opplevd å forlate psykiateren med et skriv med diagnosen på i én hånd og en resept i den andre. Og det var det.

Hvordan blir fortellingen om et liv når du ser tilbake på det med nye øyne? Kunne ting blitt annerledes? Hva betyr en diagnose? Er den til hjelp eller enda mer bry? Finnes det noe midt imellom?

Hør Alexander Fallo fortelle i videoen over om hvordan hjernen kan føles som et overfylt bibliotek uten bibliotekar, om dopaminrushet da han lyktes på Instagram og om at redaktøren hans på et tidspunkt måtte si stopp. Som en bonus til sist leser han dikt.

Dopamin kan bestilles hjem her.
Kjøp Dopamin som e-bok her.