Påskekrim for barn: Åtte gode tips

Barn 6-8 årBarn 6-8 årPåskekrim for barn: Åtte gode tips

Ingenting gjør så mye for barns leselyst som spennende og skumle historier. Her får du tips til god påskekrim til kidsa.

Estimert lesetid 4min
Omslagsbilde av Magnus Carlsen og sjakkmorderen
Magnus Carlsen og sjekkmorderen er en ny tegneserieroman med den berømte sjakkspilleren i hovedrollen. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Har du barn som synes det er spennende å løse mysterier? Det finnes mange gode historier om detektiver skurker og hemmelige agenter. Her er tips til noen av dem.

Sjakk matt

Magnus Carlsen og sjakkmorderen inneholder alt som skal til for en spennende historie: et mord og et sjakkgeni. En seriemorder ryster Oslo og politiet står på bar bakke. Det eneste sporet de har er en sjakkbrikke i ofrenes hender. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen?

Den berømte sjakkspilleren ender opp i en katt-og-mus lek med seriemorderen, hvor morderen stadig ligger et trekk foran.

For barna som elsker dyr

Nora er superglad i dyr og blir utrolig lykkelig når hun blir tatt opp som aspirant i Dyrenes detektivbyrå. Her løser hun dyrerelaterte mysterier sammen med den hyperaktive minken Mirja og den pensjonerte mesterdetektiven Carl Berner.

Kattungen til en jente i klassen til Nora blir borte og Nora blir selv mistenkt for å stå bak. Dyrenes detektivbyrå har fått en viktig sak! Kattenapperen er første bok i denne nye krimserien for barn. Forfatter Endre Lund Eriksen står blant annet bak de populære bøkene om Pitbull-Terje. Nå har han laget denne krimserien i samarbeid med Gisle Normann Melhus og med illustrasjoner av Regine Toften Holst.

Nordiske yndlingsdetektiver

Lasse og Maja driver et fremgangsrikt detektivbyrå sammen i den lille byen Valleby i Sverige. Her hjelper de politimesteren med å løse nye mysterier. Bøkene og tv-serien om LasseMajas detektivbyrå er en krimfavoritt blant både norske barn og svenske. I den siste boken, Filmmysteriet, skal det være en filminnspilling i Valleby. Men om natten skjer det et innbrudd, veldig beleilig da, at politimesteren er opptatt med innspillingen. Med andre ord; et perfekt mysterium for Lasse og Maja å gå løs på!

Ga opp fotball og ble detektiv

I Detektivene på Torshov treffer vi Kim som går i sjette klasse. Fotballkarrieren går ikke å bra som han hadde tenkt håpet. Derfor satser han heller på en detektivklubb sammen med vennene Pølsa, Aryan og Heidi. De møtes på tørkeloftet i bygården hvor de bor, snakker sammen via walkietalkie og studerer Den Store Detektiv-håndboka ivrig.  I første bind i serien, Det forsvunne perlekjede, settes gjengen på prøve når fru Abrahamsens perlekjede blir borte.

En perfekt antihelt og snushane

Tore Aurstad og Carina Westberg er allerede godt etablert som krimforfattere for voksne. Nå skriver de krim for barn. Med «Snushanen Hilmar – Mordet i hønsegården» har de laget en ny krimsjanger, nemlig «chicken noir». Snushanen Hilmar liker, som flere detektiver vi kjenner til, å nippe i cocktails på sitt lokale stamsted. Noen ganger må han likevel lette på stjerten for å løse et mysterium. Hanen Gregory blir nemlig funnet drept. «Den stakkars fyren lå livløs på bakken og gapte.» Men hvem kunne gjøre noe så grusomt og hva om Snushanen Hilmar er den neste?

Snushanen Hilmar er en blanding av Dick Tracy og Philip Marlowe i hanedrakt. Dette er første bok ut i en ny krimserie for barn. Bøkene er illustrert av Regine Toften Holst.

Ny agentkrim fra Arne Svingen

I Flukten til verdens ende møter vi Elvin Griff som gikk på en hemmelig agentskole – før han bestemte seg for å rømme. Nå forsøker myndighetene å finne ham. Dette er en skikkelig spennende bok for de som liker å lese om agenter med hemmelige evner.

Hva er det med de rare naboene da?

Gulliver har flyttet inn i et rart hus fullt av hemmeligheter og rare naboer. Naboen Topsy bor for eksempel sammen med en liten trøffelgris i etasjen over. Men hvem er hun egentlig? Så har du Arne som aldri går ut av huset, men likevel er ekspert på måker. Gulliver Blitz og mysteriet med Professor Uglehus er et eventyr og et klassisk mysterium.

Skrevet og illustrert av Ragnhild Brochmann, kjent som estetiker og moteekspert i Morgenbladet og i NRK-serien Ting!

Monsteragenten Nelly infiltrerer populistisk vampyrvalgkamp

Monsteragenten Nelly Rapp har lært seg å håndtere monstre og spøkelser ved hjelp av ro, visdom og list. Men holder det når Nelly forsøker å bli hørt i det internasjonale vampyrvalget? Det står mellom den sterke Elena som krever gratis blod til alle. Også har du den rolige Rauf som vil at alle vampyrer skal hjelpe hverandre. Klarer Nelly å hindre Elena å komme til makten? Bøkene om Nelly Rapp er skrevet av blant annet forfatteren bak LasseMajas Detektivbyrå. Lettlest og akkurat passe skummel.