De beste barnebøkene for barn som leser selv

BarnebøkerBarn 6-8 årDe beste barnebøkene for barn som leser selv

Når barna endelig kan lese selv er det bare å pøse på med bøker! Her er seks gode og spennende barnebøker som snart må kunne regnes som moderne klassikere.

Estimert lesetid 4min
Kollasj med omslag for barnebøker for de som leser selv
Vi har funnet fram seks fine bøker til de som endelig kan lese selv, som alle er første bok i en serie. Mye god lesing i sikte!

Det er en lettelse for både store og små når lesekoden knekkes. Plutselig kan man lese selv! En hel verden åpner seg, og da er det trening som gjelder, og ikke minst å skape leseglede.

Vi har samlet sammen noen av bøkene som er lette å bli hekta på når man først er i gang med å lese. Alle bøkene har dessuten oppfølgere, som er perfekte å fortsette på når man har blitt ferdig med første bok og vil ha mer.

Bøkene er en miks av fortellinger med suksessfulle ingredienser for barna: krim, magi, tegneseriebøker og humor. Fra de Selma Lønning Aarøs sjarmerende bøker om Milla, til eventyrlige Artemis Fowl (som skal filmatiseres av Disney!).

Milla får bestemme – ALT

Selma Lønning Aarø tar den moderne familien på kornet med bøkene om Milla, og Milla bestemmer er en liten sjarmbombe av en bok. Her er mange situasjoner man kan kjenne seg igjen i! I Milla bestemmer drømmer Milla om å få bestemme over alle sammen hjemme. Hun får til slutt overtalt mamma, og sammen med lillebror tar de over skuta hjemme. De må styre med pengene og planlegge. Hva skal de spise, og ikke minst – når skal de legge seg? Nå er alt dette opp til Milla og Magnus, og det må jo være paradis på jord. Eller? Når denne er ferdiglest, kan man gå rett videre på Milla leter etter gull, hvor Milla er ute på nye eventyr.

Mysterier med smarte løsninger

Martin Widmarks bøker om radarparet LasseMaja er bestselgere, og med god grunn. Alle historiene er lettleste og morsomme, ofte med litt finurlige mysterier. Det fine med denne serien (som jo mange norske barn allerede er hekta på) er at det er mange bøker å få tak i! Dessuten er det også laget flere filmer om Lasse og Maja som man kan se på for litt avveksling.

I Filmmysteriet kommer den berømte filmregissøren Omar Rauk til Valleby for å spille inn film og inviterer Vallebys innbyggere til audition.
Muhammed Karat, Dino Panini og Rune Andersson prøver seg på samme statistrolle, men filmteamet velger istedet politimesteren. Det er bare én forutsetning for å få rollen: At han lar seg bli låst inn i et bur en hel natt.

En magisk miks av myter og krim

Bøkene om den 12-årige Artemis Fowl har blitt en stor suksess verden over, og er i ferd med å bli filmatisert av Walt Disney Studios. Hovedpersonen er et superintelligent og kriminelt vindunderbarn, som roter seg bort i en uheldig kidnappingssak. Han forsøker å kidnappe en alv, men forstår for sent at dette ikke er den typer alver man finner i nattafortellinger. Disse er bevepnede og farlige…

Artemis Fowl-serien har fått en rekke priser, og masse gode kritikker, blant annet i Time, som skriver at serien er «(…) en oppfinnsom blanding av myte og modernitet, magi og krim.»

Lars (11) er zombie

TV-serien om ZombieLars ble kjempepopulær, men visste dere at disse også finnes som tegneseriebøker? Perfekt for de som liker zombie-historier som ikke er altfor fjernt fra våre hverdagsliv. Tenk om noen i klassen egentlig hadde magiske evner, eller til og med var en zombie? Lars er 11 år og har akkurat flyttet til et nytt sted. Men han er annerledes, for Lars er halvt levende ulevende – en zombie. Og det starter ikke så greit på den nye skolen. Heldigvis finner han seg tre helt spesielle venner. Det er utgitt fire tegneseriebøker om ZombieLars.

Vampyren Anna Tann har bursdag

Anna Tann er en vampyr som snart skal ha bursdag. Gjett om hun gleder seg? Det eneste problemet er at alle vennene hennes oppfører seg helt merkelig. Det virker som de ikke husker noe, og særlig ikke bursdagen til Anna Tann. Kan forklaringen være at de har blitt frastjålet hukommelsen sin alle sammen? Og kan de reddes før de glemmer helt hvem Anna i det hele tatt er?

Etterforsker av overnaturlige hendelser

Bøkene om Edward Rubikon er tullete og litt skumle på en gang, og er nærmest en blanding av tegneserie og bildebok. Med andre ord, perfekt for de som akkurat har begynt å lese! Vi møter Edward og bestekompisen, som er etterforskere av overnaturlige hendelser. I denne første av fire bøker, Kong Grimms hevn, blir vi med til Grimsrud festning, hvor pappaen til Edward jobber. Tilfeldigvis samme sted hvor de nylig avdekket en gravkrypt. Men før de fikk åpnet den, måtte hele festningen stenges på grunn av et ras! Edward og bestevennen bestemmer seg for å undersøke saken litt nærmere. I nattas mulm og mørke sniker de seg ut.