Artemis Fowl er forbrytergeniet som tar verden med storm

BarnebøkerBarn 10-12 årArtemis Fowl er forbrytergeniet som tar verden med storm

Se opp for Artemis Fowl! Det unge supergeniet erobrer både bok- og filmverdenen denne høsten.

Estimert lesetid 3min
I bøkene møter vi Artemis Fowl, en 12-åring som er millionær og et forbrytergeni. Av og til må han trå til for å redde jorda fra dens undergang. (Foto: Åsmund Holien Mo).

Eller rettere sagt, Artemis Fowl er gutten som allerede har tatt verden med storm. 20 millioner bøker har blitt solgt av den irske forfatteren Eoin Colfer siden den første boka kom ut i 2001.

Bøkene har mottatt en rekke priser, og har blant annet blitt kåret til Årets beste barnebok av The British Book Awards. Og de har fått fantastiske kritikker. Om den første boken skrev Daily Mail at den var «kjapp, morsom og veldig spennende», mens Time skrev at den var en «oppfinnsom blanding av myte og modernitet, magi og krim.»

Og det er nettopp denne blandingen som er helt magisk for leserne. Historiene om Artemis tar mange uvendede vendinger og i disse åpnes det opp en helt ny verden; full av magi, spenning og humor.

Storfilm på Disney 15. september

Samtidig med at serien relanseres i bokform, slippes storfilmen om Artemis Fowl. Den legges ut på Disney +, som lanseres i Norge den 15. september. Dermed er det akkurat nok tid til å lese i bøkene først – før man finner frem popcornet og benker seg foran tven.

En millionær og et geni

I Artemis Fowl 1 blir vi kjent med det 12 år kriminelle geniet og millionæren Artemis. Han skjønner ikke hva han begir seg ut på når han kidnapper en alv, politikaptein Kristtornia Kort i LEP-rekognavdelingen. For dette er ikke den type alver man finner i godnatthistorier. Disse alvene er bevæpnede og farlige. Artemis tror han har dem i sin hule hånd, men så slutter de å følge spillereglene …

Operasjon Arktis

Det unge forbrytergeniet oppdager alvenes underjordiske samfunn i oppfølgeren Operasjon Arktis. Noen har forsynt øglingene med menneskevåpen og Kristtornia Kort i alvepolitiet tror det er hennes erkefiende som står bak: nemlig Artemis Fowl. Men Artemis har egne problemer å tenke på; faren hans er kidnappet av russere, og det skal et mirakel til for å få han fri. Nå er det Artemis som trenger hjelp.

På tide å bli lovlydig?

Evighetskoden er tredje bok i serien. Selv om moren til Artemis har bestemt at familien heretter skal bli lovlydig, planlegger Artemis en siste jobb. Han har nemlig stjålet teknologi fra alvene som kan avkode all informasjon. Problemet er bare at den igjen er stjålet av en forferdelig forbryter. Det eneste som kan forhindre katastrofen, er at forbryteren ikke klarer å knekke Artemis’ sperrekode.

Alvefolket trenger hjelp

I Opalbedraget har alvefolket slettet alle minner om seg selv fra hjernen til det eneste mennesket de er redde for: geniet Artemis Fowl. Men nå trenger de ham – så fort som mulig! Den onde Opal Koboi planlegger nemlig å ødelegge verden totalt. Dette er den siste boka som foreløpig har kommet ut på nytt i Norge.