Åtte lydboktips til barn

BarnebøkerÅtte lydboktips til barn

Vi har funnet fram de beste lydbøkene for de minste, som enkelt kan streames på Storytel.

Estimert lesetid 4min
Lydbøker er supert å høre på når det regner, når man kjører bil eller før man skal legge seg. Her er åtte tips til gode lydbøker (foto: Unsplash/Alireza Attari).

Lydbøker er super underholdning for barna, og et godt alternativ til skjerm. Blant klassikerne som er tilgjengelige som lydbok finner du både Albert Åberg, Gubben og katten og Bukkene Bruse. Alle lydboktipsene finner du på strømmetjenesten til Storytel.

Lydbøker for de aller minste (3-5 år)

Hvem kan redde Albert Åberg? Denne lydboka inneholder både en sang og to historier om Albert. I Hvem kan redde, Albert Åberg? har Albert nettopp flyttet til et nytt sted, og føler seg ensom. Det er flaks at han har Skybert! Men Skybert kommer aldri når det virkelig gjelder. I historien Du er en feiging, Albert Åberg! hender det at barna ute i gaten blir uenige og slåss. Men ikke Albert. Er det fordi han er feig eller er han egentlig den modigste av dem alle?

Sanger og eventyr til bilturen

I Barnas sanger og eventyr kan du høre klassiske eventyr som Rødhette og ulven og De tre små grisene. Dessuten er det mange sanger som vi kjenner godt, som «Lille Petter Edderkopp», «Bæ Bæ lille lam» og tjue andre morsomme barnesanger. Denne er perfekt til bilturen!

Pulverheksa på ferie

I Pulverheksa på ferie slår Pulverheksa fast at «Alle trenger en ferie en gang i blant». Og det er alle glade for å høre i Pulverskogen. Men det blir ikke lett å gjennomføre, – for alle vil gjøre ulike ting! Lydbøkene om Pulverheksa er dramatiserte med skuespillere, musikk, effekter og sang. Og så klart er «Pulverheksasangen» med!

Pannekakerøre

Dette er rett og slett en morsom historie om hvor mye styr det kan bli når man skal lage pannekaker. I bøkene om Pettersen og katten Findus kan du følge de kjente figurene på en rekke spennende og morsomme eventyr. Pannekakerøre er fortellingen om når Pettersen skal lage bursdagspannekaker til Findus. Selve lydboken ble nominert til Grammis-prisen i Sverige, og er dramatisert med musikk og lydeffekter. Her er det mye morro med andre ord!

Lydbøker for de litt større (5-8 år):

Har du et barn som begynte på skolen til høsten? Da er dette en super lydbok å høre på! Historiene om de tre bukkene Bruse har blitt veldig populære, og i denne fortellingen er det altså skolestart. I Bukkene Bruse begynner på skolen har de fått et brev om at de må møte opp på skolen. De blir enige om å prøve for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Få dere en god latter!

Fedre har en tendens til å ha en ganske teit humor. Så må man jo le litt av de også da. Lise Dragland har samlet sammen mange gode pappavitser i denne Vitseløven som heter Pappavitser. Og det passer godt å høre på i bilen eller i senga, eller egentlig hvor som helst.

Brødrene Løvehjerte

Bli med når Karl og Jonatan tar opp striden mot den onde ridderen Tengil og blir til de modige Brødrene Løvehjerte. Dette er Astrid Lindgrens fantastiske historie om Karl og Jonatan, brødrene som gjenforenes etter sin altfor korte tid på jorden, i landet Nangijala. Her bor de i Kirsebærdalen, og alt ser tilsynelatende fint ut. Men det skal vise seg at ondskapen er tilstede i paradiset, og brødrene tar opp kampen. Slik blir de til de modige Brødrene Løvehjerte.

Campingmysteriet

Campingmysteriet er den 18. boken om barnas favorittdetektiver, Lasse og Maja. I Sverige har LasseMaja-bøkene solgt over 1 million eksemplarer. Denne gangen er de på telttur når ting begynner å forsvinne og naboene oppfører seg stadig mer mystisk. Lasse og Maja forstår raskt at ferien er over. Det er på tide med litt detektivarbeid!