Er LasseMaja verdens mest sjarmerende detektivbyrå?

BarnebøkerBarn 4-6 årEr LasseMaja verdens mest sjarmerende detektivbyrå?

I Valleby skjer det mye rart. Heldigvis er det to usedvanlige observante barn som bor der: Lasse og Maja. Sammen med leseren løser de stadig intrikate mysterier.

Estimert lesetid 3min
Illustrasjon fra LasseMaja
Fortellingene om Lasse og Maja har allerede solgt over ti millioner bøker, og er oversatt over hele verden.

Liker barna dine Detektivbyrå nr 2? Da må dere sjekke ut LasseMaja-serien, bestående av spennende bøker hvor barna inviteres til å bli med på å løse krimsaker i Valleby.

Bøkene passer godt som høytlesningsbøker, hvor man sammen kan gruble over løsningen. Eller som spenningsbøker for de som heller vil lese selv.

Bykart og persongalleri

Lasse og Maja er to oppvakte barn, som elsker å løse mysterier og krimsaker i den lille byen. Og ofte er det faktisk Lasse og Maja som har gode observasjoner, og som gir de voksne noe i Valleby å tenke over.

Med et oversiktlig persongalleri, og et bykart av Valleby i starten av fortellingene, er det enkelt å henge med på handlingen som foregår rundt i den lille byen.

Fortellingene om Lasse og Maja har allerede solgt over ti millioner bøker, og er oversatt over hele verden. Med sine morsomme illustrasjoner og levende, lettleste tekst har den svenske forfatteren Martin Widmark skutt blink.

Her er persongalleriet til den nye boken «Filmmysteriet». Her får Randolf Larsson mulighet til å prøve seg som skuespiller.

Ny bok: Filmmysteriet

I den nye boken skal det være filminnspilling i Valleby, og alle er nysgjerrige. Politimesteren blir tilbudt en liten rolle i filmen. Men for å få rollen må han gå med på å bli låst inne i et bur en hel natt, for å komme i kontakt med sine følelser og komme inn i rollen…

Den sammen natten skjer det et innbrudd hos optikeren. Med andre ord; et perfekt mysterium for Lasse og Maja å gå løs på!

Finurlige intriger

Redaktøren for LasseMaja-serien i Norge, Anne Krogh, er imponert over hva Widmark har fått til med radarparet:

– Språket han bruker er enkelt, men intrigene er gjennomtenkte og finurlige. Dette, sammen med de morsomme og rufsete illustrasjonene, gjør bøkene til uimotståelige eventyr. Her får man en god blanding av spenning og humor, sier hun.

Det har kommet en rekke bøker i serien på norsk, og de er svært populære her til lands.

Foregår det noe muffins?

I en av de siste utgivelsene gir Lasse og Maja gode råd til andre små detektiver.

Kanskje barna dine allerede er på sporet av saker og ting som kan være mistenksomme hjemme…? I LasseMajas Detektivhåndbok deler de sine gode knep og tips til å starte eget detektivbyrå.

Blant annet lærer de deg hvordan du undersøker åsted, intervjuer vitner og finner skjulte motiver.

Flere saker å bryne seg på

I Sølvmysteriet er det mystiske ting som forgår utenfor kirken på nattestid. Den arkeologiske utgravningen har tydelig hatt ulovlig besøk. Det er mange som ikke liker utgravingen, og det er også en del som har svært stor interesse av den. Lasse og Maja må grave dypt for å komme til bunns i denne saken.

Et mystisk arrangement

De som kommer til sjokoladesmaking på slottet får et fantastisk tilbud i boken Slottsmysteriet. Det eneste deltakerne trenger å gjøre er å satse litt penger. Lasse og Maja blir mistenksomme, her er noe som ikke stemmer.

Flere filmer om LasseMaja

Sist år ble LasseMajas Detektivhåndbok kåret til Årets barnekrim i Sverige. Denne vinteren kommer en ny film om Lasse og Maja i Sverige. Flere filmer har blitt laget om radarparet, blant andre Det första mysteriet med Johan Rheborg (som mange kjenner fra Solsidan), som kom i fjor.

Denne vinteren slippes en ny, svensk film om LasseMaja.