Høytlesning av eventyr for barn: Rødhette og ulven

Hør det klassiske eventyret om Rødhette og ulven, lest av Marit Synnøve Berg. Eventyret er hentet fra boka «5-minutters eventyr».

Estimert lesetid 2min

De klassiske eventyrene har blitt gjenfortalt i generasjoner, til stor glede for barn gjennom hundrevis av år. Vi synes alle barn fortjener en oppvekst fylt med spennende historier, både nye og gamle. Derfor har vi laget en serie videoer der skuespiller Marit Synnøve Berg leser klassiske eventyr med fortellerglede og innlevelse, ledsaget av illustrasjoner fra boka 5-minutters eventyr. I denne videoen leser hun eventyret om Rødhette og ulven.

Rødhette og ulven

Man vet ikke hvor eventyret om Rødhette opprinnelig kommer ifra, men den første nedskrevne versjonen man kjenner til er en fransk versjon fra 1697.

Eventyret handler om en jente med rød hette som kalles for Rødhette. På veien til sin bestemor møter hun en lure ulv, som får henne til å fortelle om sitt ærend. Deretter drar ulven til bestemorens hus og spiser henne, før han selv kler seg ut og later som han er bestemoren. I den opprinnelige fortellingen blir Rødhette også spist, men i senere varianter kommer det en jeger som redder både Rødhette og bestemoren.

Korte eventyr

Versjonen av Rødhette og ulven som du hører i videoen er hentet fra boka 5-minutters eventyr. I denne boken kan du lese 25 kjente og kjære eventyr, tilpasset slik at det bare tar 5 minutter å lese dem. (Eller litt lenger, hvis man virkelig lever seg inn i teksten.) Her finner du også eventyret om TorneroseDen lille havfruenØstenfor sol og vestenfor måneSkjønnheten og udyretGullhår og mange, mange flere. Alle er illustrert med morsomme tegninger og figurer.