Høytlesning av eventyr for barn: Ali Baba og de førti røverne

Hør det klassiske eventyret om Ali Baba, lest av Marit Synnøve Berg. Eventyret er hentet fra boka «5-minutters eventyr».

Estimert lesetid 2min

De klassiske eventyrene har blitt gjenfortalt i generasjoner, til stor glede for barn gjennom hundrevis av år. Vi synes alle barn fortjener en oppvekst fylt med spennende historier, både nye og gamle. Derfor har vi laget en serie videoer der skuespiller Marit Synnøve Berg leser klassiske eventyr med fortellerglede og innlevelse, ledsaget av illustrasjoner fra boka 5-minutters eventyr. I denne videoen leser hun eventyret om Ali Baba og de førti røverne.

Ali Baba og de førti røverne

Eventyret om Ali Baba er hentet fra den historiske eventyrsamlingen 1001 natt, en samling arabiske eventyr som først ble samlet og utgitt i Europa på 1700-tallet av franskmannen Antoine Galland. Siden den gang har historien om Ali Baba blir gjenfortalt i utallige varianter til barn.

I eventyret oppdager den fattige Ali Baba en dag røvernes hule. Han finner også ut av trylleordene som åpner og lukker porten inn til hulen. Der inne stjeler han den store skatten deres, og får røverne etter seg. Hvordan det går med Ali Baba kan dere høre om i eventyret.

Eventyr på fem minutter

Versjonen av Ali Baba og de førti røverne som du hører i videoen er hentet fra boka 5-minutters eventyr. I denne boken kan du lese 25 kjente og kjære eventyr, tilpasset slik at det bare tar 5 minutter å lese dem. (Eller litt lenger, hvis man virkelig lever seg inn i teksten.) Her finner du også eventyret om TorneroseDen lille havfruenØstenfor sol og vestenfor måneSkjønnheten og udyretGullhår og mange, mange flere. Alle er illustrert med morsomme tegninger og figurer.