Dette er Kokosbananas – barnas nye favoritt-univers

BarnebøkerBarn 4-6 årDette er Kokosbananas – barnas nye favoritt-univers

Kokosbananas er barnas nye favoritter. Her får du vite alt om universet til Kokosbananas og gjengen!

Estimert lesetid 5min
Kokosbananas og familien hans. Illustrasjon av Victoria H. Hamre

Kokosbananas er en av strømmefavorittene for barn i Storytel, og nå fins fortellingene også som fysiske bøker. I Kokosbananas-universet møter barna masse humor og galskap. Der kan plutselig romvesener og julenissen dukke opp, men det er jo strengt tatt mulig i vårt univers også. Er det ikke?

Kokosbananas (som for øvrig er en blanding av en kokosnøtt og en banan!) er en liten oppfinner som bor med familien sin Mamma Banana, Pappa Kokos og lillesøsteren Baby Koko. I oppfinnerskuret lager Kokosbananas helsprø oppfinnelser, noe som alltid får ham inn i rare situasjoner. Bøkene er skrevet av forfatter Rolf Magne G. Andersen og illustrert av Victoria H. Hamre.

Kjøp bøkene i Kokosbananas-serien her!

En oppfinnsom verden av frukt, nøtter og grønnsaker

Kokosbananas bor i bygda Nøttvik, i en verden som er befolket av nøtter, frukt og grønnsaker. Nøttvik ligger landlig til ved fjorden, et stykke fra storbyen Fruktby. Nøttvik er inspirert av bygder på Vestlandet, med sine fjell og fjorder.

Kokosbananas og forfatteren bak det hele, Rolf Magne Golten Andersen Foto: Maria Klippe Vihovde

Karakterene i Kokosbananas

Kokosbananas

Kokosbananas
Illustrert av Victoria H. Hamre

Kokosbananas er 6 år gammel og går i første klasse på Nøttvik skole. Selv om Kokosbananas er halvt kokosnøtt og halv banan på utsiden, så er han som alle andre barn. Han liker å leke, spise godteri, se på tv, lese tegneserier, være med venner og familie. Når han møter på problemer, så reagerer han sterkt, men han kommer alltid opp med en løsning.

I sitt helt eget oppfinnerskur i hagen har han alt han trenger for å skape fantastiske oppfinnelser. Dessverre er ikke alltid den letteste løsningen den beste, noe Kokosbananas oppdager, når han tar oppfinnelsene ut av oppfinnerskuret.

Kokosbananas er ekstra følsom om han eller andre rundt ham blir behandlet urettferdig. Dette prøver han også å løse med sine utrolige oppfinnelser. Han er snill og omtenksom, men det er ikke alltid han vet hvordan han skal takle egne og andres følelser. På norsk brukes jo uttrykket kokosbananas om det å være sprø og gjerne entusiastisk.

Pappa Kokos

Pappa Kokos fra Kokosbananas
Illustrert av Victoria H. Hamre

En kokosnøtt som prøver å være en god far, men det er ikke alltid like lett. Vanligvis varm og forståelsesfull, men han kan også gjøre feil i sine forsøk på å oppdra Kokosbananas. Det er ikke alltid at reglene hans gir mening, i hvert fall ikke for Kokosbananas. En pappa som mange fedre nok kan kjenne seg igjen i.

Mamma Banana

Mamma Banana fra Kokosbananas
Illustrert av Victoria H. Hamre

En moderne mamma som har en karriere innen byggebransjen og er glad i å fikse ting. Du finner henne ofte i garasjen mekkende på bilen. Hun er god på å sikre seg egentid, men er også en kjærlig og klok mamma for Kokosbananas. Mamma Banana kan fremstå som streng, men i motsetning til Pappa Kokos, som kan være litt unnvikende, så er hun tydelig og får ting gjort. Rasjonell og saklig med regler som Kokosbananas kan mislike, men som han forstår – om ikke med en gang.

Baby koko fra Kokosbananas
Illustrert av Victoria H. Hamre

Baby Koko

Baby Koko er lillesøsteren til Kokosbananas. En vilter og rampete 2-åring som gjerne både vil leke og plage Kokosbananas. Hun kan være en irriterende lillesøster, men hun er også god å ha, når hun sier ting rett ut, på sitt enkle vis.

Pea

Pea fra Kokosbananas
Illustrert av Victoria H. Hamre

Pea er bestevennen og klassekameraten til Kokosbananas. En snusfornuftig og forsiktig peanøttjente, som liker orden og forutsigbarhet. Hun kan være litt «flink pike» i noen sammenhenger og god på ting Kokosbananas ikke er like god i, som for eksempel sport og friluftsliv. På mange måter motsetningen til den mer viltre og sprøe bestevennen. Hun er som regel stor fan av oppfinnelsene og de sprø påfunnene til Kokosbananas, men noen ganger blir det rett og slett litt for mye for henne.

Dette er Kokosbananas-bøkene

Første bok i serien er Kokosbananas og forte-seg-roboten.

Kokosbananas elsker å bruke lang tid om morgenen. Det gjør ikke Pappa Kokos, som alltid er supertravel. Derfor finner Kokosbananas opp en Forte-seg-robot som skal få opp tempoet. Men hjelper Forte-seg-roboten familien eller skaper den enda mere trøbbel?

Andre bok i Kokosbananas-serien er Kokosbananas og godteristøvsugeren som kom ut i fysisk format i 2021.

Kokosbananas liker ikke å støvsuge rommet sitt, han synes faktisk det er utrolig kjedelig, men nå er det ingen utvei. Han bestemmer seg for å gjøre støvsugingen artigere og finner opp en godteristøvsuger. Men hva skjer når støvsugeren blir helt koko?

Bok nummer tre i serien om Kokosbananas og vennene hans, er Kokosbananas og prompebrusen.

Bestefar Banana har bursdag og Kokosbananas og familien skal i selskap, noe Kokosbananas synes er kjempekjedelig. Han bestemmer seg for å lage litt fart i selskapet og finner opp en prompebrus. Men hva kommer alvorlige Bestefar Banana til å si når voksenpraten overdøves av prompelyder?

Den fjerde boka om vår venn i Nøttvik er Kokosbananas og tøysemaskinen.

Når gullfisken til nabojenta Pea dør, blir hun veldig lei seg. Heldigvis vet Kokosbananas råd og finner opp en Tøysemaskin for å gjøre henne glad igjen. Men kommer det til å fungere?

Kjøp bøkene i Kokosbananas-serien her!