100 ting å gjøre i påskeferien. Med gratis aktivitetsark!

BarnebøkerBarn 4-6 år100 ting å gjøre i påskeferien. Med gratis aktivitetsark!

Last ned gratis aktivitetsark til minstemann eller lag egne spill du kan kode. Her er masse gode forslag til aktiviteter i ferien!

Estimert lesetid 5min
Aktivitetshefter er populært! Nå finnes også de populære Bukkene Bruse også i et nytt aktivtetshefte. Under kan du laste ned to gratis ark fra denne til ferien. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Påskeferien står for tur, og da er det om å gjøre å finne på nye morsomme aktiviteter. Vi har samlet noen av bøkene som hjelper dere i gang. I disse finner dere gode forslag til aktiviteter for både små og store barn. Her er aktiviteter som inspirerer og underholder, og som dessuten gir pauser fra skjermen!

Her får dere også et gratis aktivtetsark fra den populære Bukkene Bruse-serien.

Aktivitetshefter for de minste – Last ned gratis!

Bukkene Bruse drar til Syden – Aktivitetsbok 

Drøm dere bort til varmere strøk med dette aktivitetsheftet om de tre Bukkene Bruse. Her kan dere lete etter vannpistoler, pakke kofferten og hjelpe den lille bukken med å finne igjen håndkleet sitt. Dette er akkurat passe utfordrende for Bukkene Bruse-fansen, med labyrint, prikk til prikk og fargelegging. Blant annet. Her er også mange fine klistremerker.

Her kan du laste ned gratis aktivitetsark med Bukkene Bruse!

Eventyr fra Mummidalen – aktivitetsbok

Her er en nydelig aktivitetsbok for alle Mummi-elskere! Denne aktivitetsboka er inspirert av Eventyr fra Mummidalen. Her oppfordres barna til å gå ut og la seg inspirere av naturen. Noen oppgaver er enkle og gode å koble av med, mens andre oppmuntrer barna til å tenke utenfor boksen. Hver side hjelper dere til å legge merke til det fine i verden – akkurat slik Mummifamilien gjør.

Hvordan begynner man på skolen? Aktivitetsbok 

Har dere førskolebarn hjemme er dette en helt super aktivitetsbok. I Hvordan begynner man på skolen? Aktivitetsbok kan barna fargelegge, leke med alfabetet og tall, tegne labyrint og teste hukommelsen. Blant annet. Denne passer for øvrig perfekt sammen med boka Hvordan begynner man på skolen?

Skjermfrie aktiviteter

Kris Hirschmann, 100 ting å gjøre når du kjeder deg!

Legg fra deg nettbrettet og skru av tv-en! Det finnes en spennende verden der ute full av mennesker, dyr, mat, spill og moro! «100 ting å gjøre når du kjeder deg!» inneholder aktiviteter og prosjekter som lett lar seg gjennomføre, uten at det kreves kostbart materiale, utstyr eller mye planlegging. Rett og slett 100 tips til en masse ting å gjøre i én og samme bok!

Hva med å:

  • lage en marshmallowkatapult (vooosj!)
  • mime sanger med vennene dine (hvem vinner?)
  • male noen brødskiver (mmmm … deilig!)
  • lage regnbuebobleskyer (vakkert!)
  • bygge et biehotell (uten å surre!)

Lag dine egne spill med koding

Max Wainewright, 20 spill du kan kode med Scratch

Datakoding er lett å lære, moro å mestre og du vil garantert få bruk for det! «Med 20 spill du kan kode med Scratch» kan selv nybegynnere bli kodeeksperter. Scratch er et gratis programmeringsspråk som gjør inngangen til å lære seg koding lekende lett.

Med enkle trinn for trinn-instruksjoner gir denne boken deg alle kodene du trenger for å bygge, spille og dele 20 fantastiske spill i Scratch. Spillene er fordelt på fem vanskelighetsnivåer. Finn skatter på Sjørøverøya, lag bilspill med Kjøregalskap, slå toppscoren i Fang smultringen og mye, mye mer. Du får også tips til hvordan du kan lage dine helt egne spill.

Utrolig, men sant! Quiz for hele familien

En hver hyttetur kan bli morsommere hvis man lager en quiz for hele familien! Får barna i tillegg lese boken selv flere ganger, får de dessuten sjansen til å bli de irriterende smartingene som alltid vet best. Med denne quizboka kan dere lære om alt mulig rart på en morsom måte. Her er spørsmål i ulike kategorier – og felles for de er at svarene er utrolige, men sanne. Lykke til!

Flotte, hjemmelagde smykker

Margrethe Hjort Hay, Fargerike perler

Med et par fine armbånd i regnbuefarger eller et mangefarget perlehalskjede kan en enkel hvit T-skjorte se helt fantastisk ut!

Perlesmykker finnes overalt i motebildet, og med denne boken kan du lage dem selv. «Fargerike perler» inneholder 16 oppskrifter på armbånd, halskjeder, ringer og ørepynt. Følg trinn for trinn-oppskriftene, og få i tillegg kreative tips til hvordan du kan pakke smykkene fint inn.

Aktivitetsbøker som vil underholde barna i timevis

100 ting du kan gjøre på et fly og 100 hjernevridere

Disse to aktivitetsbøkene er stappfulle av puslegåter, drodlerier og tegninger som får tiden til å gå, og passer fint til å kose seg med i ferien.

Oppgavene i begge bøkene passer for barn mellom 6 og 10 år, og kan gjøres alene eller sammen med en venn. Fasit finnes bakerst i hver bok.

Lag dine egne dekorasjoner

Zoë Ingram, Press ut + fargelegg: Sommerfugler og Press ut + fargelegg: Fugler

La fantasien fly og lag dine egne dekorasjoner med vakre fugler.

«Press ut + fargelegg: Sommerfugler» og «Press ut + fargelegg: Fugler» er hobbybøker hele familien vil ha glede av. Det er gøy å pynte med dekorasjoner du har laget selv!

Bare press ut delene i boka, fargelegg i de fineste farger og sett dem sammen til ti flotte figurer. Du kan oppbevare delene inne i sidene, eller bruke dem som sjablonger for dine egne design!